Gratin met courgette
Gratin met courgette

Gratin met courgette

Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en ham in reepjes.

  3. Doe 1/2 ei, de melk, het basilicum en de peper in een kom en meng alles. Voeg de reepjes ham en de helft van de geraspte kaas toe.

  4. Bereiding:
  5. Kook de reepjes courgette ± 7 min. op een zacht vuurtje in een kom met een bodempje water. Giet daarna af.

  6. Vet een ovenschotel in met 1 koffielepel olie. Schik er daarna de courgettereepjes dakpansgewijs in.

  7. Giet er het melkmengsel over en strooi er de rest van de geraspte kaas over.

  8. Gratineer 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met natuuraardappeltjes.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en ham in reepjes.

  3. Doe 1/2 ei, de melk, het basilicum en de peper in een kom en meng alles. Voeg de reepjes ham en de helft van de geraspte kaas toe.

  4. Bereiding:
  5. Kook de reepjes courgette ± 7 min. op een zacht vuurtje in een kom met een bodempje water. Giet daarna af.

  6. Vet een ovenschotel in met 1 koffielepel olie. Schik er daarna de courgettereepjes dakpansgewijs in.

  7. Giet er het melkmengsel over en strooi er de rest van de geraspte kaas over.

  8. Gratineer 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met natuuraardappeltjes.

Bekijk het recept digitaal