- Bewaar

- Bewaar
Gratin met gehakt en witloof
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Uitstekende, droge witte elzaswijn met uitgesproken karakter. Deze fijne riesling zal u verleiden met zijn heerlijk en rijk boeket. Wijn Blygedacht Sauvignon Blanc Zuid-Afrika Een aangename, zachte droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Hij heeft een frisse en florale neus die typisch is voor de sauvignondruif. De smaak is fijn en aromatisch.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aardappelen in schijven van ± 2 mm dik.
-
Snipper het witloof fijn.
-
Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Schik de aardappelschijven op de bodem van een grote, diepe ovenschotel. Bedek met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen.
-
Schep er ten slotte het gehakt over. Dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en verdeel er de boter over. Laat nog 30 min. verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Uitstekende, droge witte elzaswijn met uitgesproken karakter. Deze fijne riesling zal u verleiden met zijn heerlijk en rijk boeket. Wijn Blygedacht Sauvignon Blanc Zuid-Afrika Een aangename, zachte droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Hij heeft een frisse en florale neus die typisch is voor de sauvignondruif. De smaak is fijn en aromatisch.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aardappelen in schijven van ± 2 mm dik.
-
Snipper het witloof fijn.
-
Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Schik de aardappelschijven op de bodem van een grote, diepe ovenschotel. Bedek met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen.
-
Schep er ten slotte het gehakt over. Dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en verdeel er de boter over. Laat nog 30 min. verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Uitstekende, droge witte elzaswijn met uitgesproken karakter. Deze fijne riesling zal u verleiden met zijn heerlijk en rijk boeket. Wijn Blygedacht Sauvignon Blanc Zuid-Afrika Een aangename, zachte droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Hij heeft een frisse en florale neus die typisch is voor de sauvignondruif. De smaak is fijn en aromatisch.