Gratin met gehakt en witloof
Gratin met gehakt en witloof

Gratin met gehakt en witloof

1 u. 35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 927 kcal
Vet 63.8 g
Koolhydraat 34 g
Eiwit 54.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen in schijven van ± 2 mm dik.

  3. Snipper het witloof fijn.

  4. Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.

  5. Snij de kaas in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Schik de aardappelschijven op de bodem van een grote, diepe ovenschotel. Bedek met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen.

  9. Schep er ten slotte het gehakt over. Dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en verdeel er de boter over. Laat nog 30 min. verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 min. rusten.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen in schijven van ± 2 mm dik.

  3. Snipper het witloof fijn.

  4. Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.

  5. Snij de kaas in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Schik de aardappelschijven op de bodem van een grote, diepe ovenschotel. Bedek met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen.

  9. Schep er ten slotte het gehakt over. Dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en verdeel er de boter over. Laat nog 30 min. verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 min. rusten.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 927 kcal
Vet 63.8 g
Koolhydraat 34 g
Eiwit 54.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Uitstekende, droge witte elzaswijn met uitgesproken karakter. Deze fijne riesling zal u verleiden met zijn heerlijk en rijk boeket. Wijn Blygedacht Sauvignon Blanc Zuid-Afrika Een aangename, zachte droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Hij heeft een frisse en florale neus die typisch is voor de sauvignondruif. De smaak is fijn en aromatisch.

Bekijk het recept digitaal