Gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje
Gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje

Gratin van broccoli en vis in een wittewijnsausje

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1133 kcal
Vet 61.7 g
Koolhydraat 67.3 g
Eiwit 56.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pangasiusfilets ontdooien en snij in fijne reepjes.

  3. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  4. Hak de sjalot fijn.

  5. Snij de zalm in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat de room tot de helft inkoken in een ruime kookpot.

  8. Breng de witte wijn aan de kook met de sjalot en laat ook inkoken. Voeg na 3 min. de visfond toe en laat nog even verder koken.

  9. Zeef de witte wijn en voeg de room toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Kook of stoom de broccoliroosjes intussen gaar gedurende ± 5 min.

  11. Kook ook de penne (kooktijd: zie verpakking).

  12. Beboter een grote ovenschotel en verdeel er de penne, broccoliroosjes en pangasiusreepjes over. Dek af met de reepjes gerookte zalm en overgiet met de wittewijnsaus. Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en zet 25 à 35 min. in een op 180 ° C voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 min. de grill aan.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pangasiusfilets ontdooien en snij in fijne reepjes.

  3. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  4. Hak de sjalot fijn.

  5. Snij de zalm in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat de room tot de helft inkoken in een ruime kookpot.

  8. Breng de witte wijn aan de kook met de sjalot en laat ook inkoken. Voeg na 3 min. de visfond toe en laat nog even verder koken.

  9. Zeef de witte wijn en voeg de room toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Kook of stoom de broccoliroosjes intussen gaar gedurende ± 5 min.

  11. Kook ook de penne (kooktijd: zie verpakking).

  12. Beboter een grote ovenschotel en verdeel er de penne, broccoliroosjes en pangasiusreepjes over. Dek af met de reepjes gerookte zalm en overgiet met de wittewijnsaus. Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en zet 25 à 35 min. in een op 180 ° C voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 min. de grill aan.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1133 kcal
Vet 61.7 g
Koolhydraat 67.3 g
Eiwit 56.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili

Bekijk het recept digitaal