Gratin van Griekse pasta met veggiereepjes en feta
Gratin van Griekse pasta met veggiereepjes en feta

Gratin van Griekse pasta met veggiereepjes en feta

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 70.1 g
Suiker 15.3 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 27.8 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  6. Snij de olijven in ringetjes.

  7. Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.

  8. Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. (15 min. + 20 min. in de oven)

  12. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).

  13. Giet af.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.

  15. Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.

  16. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.

  17. Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook, de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.

  18. Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de rest van de olijven.

  19. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  20. Afwerking:
  21. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  6. Snij de olijven in ringetjes.

  7. Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.

  8. Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. (15 min. + 20 min. in de oven)

  12. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).

  13. Giet af.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.

  15. Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.

  16. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.

  17. Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook, de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.

  18. Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de rest van de olijven.

  19. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  20. Afwerking:
  21. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 70.1 g
Suiker 15.3 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 27.8 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Lafazanis `Geometria' Malagouzia Griekenland

Bekijk het recept digitaal