- Bewaar

- Bewaar
Gratin van Griekse pasta met veggiereepjes en feta
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Lafazanis `Geometria' Malagouzia Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Snij de olijven in ringetjes.
-
Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.
-
Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
(15 min. + 20 min. in de oven)
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).
-
Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.
-
Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook, de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.
-
Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de rest van de olijven.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Lafazanis `Geometria' Malagouzia Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Snij de olijven in ringetjes.
-
Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.
-
Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
(15 min. + 20 min. in de oven)
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).
-
Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.
-
Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook, de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.
-
Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de rest van de olijven.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Lafazanis `Geometria' Malagouzia Griekenland