Gratin van haverspirelli met prei en kip
Gratin van haverspirelli met prei en kip

Gratin van haverspirelli met prei en kip

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 14.2 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 36 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika's in blokjes.

  3. Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukken.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika's 2 min. Voeg de diepgevroren prei toe en laat 1 min. stoven. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de bloem en meng goed.

  8. Los het halve blokje kippenbouillon op in 2,5 dl heet water en giet over de groenten. Voeg de melk toe en laat 5 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Meng er de kippenreepjes, de pasta, de geraspte kaas en de spaghettikruiden onder.

  10. Doe alles in een ovenschaal en verdeel er de mozzarellastukjes over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika's in blokjes.

  3. Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukken.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika's 2 min. Voeg de diepgevroren prei toe en laat 1 min. stoven. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de bloem en meng goed.

  8. Los het halve blokje kippenbouillon op in 2,5 dl heet water en giet over de groenten. Voeg de melk toe en laat 5 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Meng er de kippenreepjes, de pasta, de geraspte kaas en de spaghettikruiden onder.

  10. Doe alles in een ovenschaal en verdeel er de mozzarellastukjes over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 14.2 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 36 g
Zout 2.4 g

Bekijk het recept digitaal