Gratin van lentegroenten met zalmhaasje
Gratin van lentegroenten met zalmhaasje

Gratin van lentegroenten met zalmhaasje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 48.3 g
Verzadigd vet 24.8 g
Koolhydraat 39.7 g
Suiker 15 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 48 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Besmeer een ovenschaal met de boter en schik er de aardappelschijfjes in. Verdeel er het knoflook, de lente-uitjes, de courgettes en de diepgevroren erwten over.

  9. Schik er de diepgevroren zalmhaasjes op en lepel er de zure room over. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Schik de halve kerstomaten rond de zalm.

  10. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Besmeer een ovenschaal met de boter en schik er de aardappelschijfjes in. Verdeel er het knoflook, de lente-uitjes, de courgettes en de diepgevroren erwten over.

  9. Schik er de diepgevroren zalmhaasjes op en lepel er de zure room over. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Schik de halve kerstomaten rond de zalm.

  10. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 48.3 g
Verzadigd vet 24.8 g
Koolhydraat 39.7 g
Suiker 15 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 48 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier De Koninck Amberbier dat licht zoete toetsen combineert met een fijne bitterheid van hop en op het einde toetsen van gebrande mout. Wijn Pazo La Maza Albariño - D.O. Rías Baixas - Spanje Frisfruitige witte wijn met een zilte toets in neus en mond.

Bekijk het recept digitaal