Gratin van pitavlees met zoete aardappel en prei
Gratin van pitavlees met zoete aardappel en prei

Gratin van pitavlees met zoete aardappel en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 33.9 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren pitavlees volledig ontdooien.

  3. Snij de stengels prei in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.

  8. Meng intussen het paneermeel onder de mozzarella.

  9. Verdeel het pitavlees over een ovenschaal en bedek met de gestoofde prei en de blokjes zoete aardappel. Kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel de mozzarellamengeling over de schotel en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Kook de zoete aardappelen eerst gaar in water, samen met een blokje kippenbouillon. Giet af en pureer. Bedek er de prei mee in stap 5. Bestrooi daarna met de mozzarellamengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren pitavlees volledig ontdooien.

  3. Snij de stengels prei in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.

  8. Meng intussen het paneermeel onder de mozzarella.

  9. Verdeel het pitavlees over een ovenschaal en bedek met de gestoofde prei en de blokjes zoete aardappel. Kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel de mozzarellamengeling over de schotel en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Kook de zoete aardappelen eerst gaar in water, samen met een blokje kippenbouillon. Giet af en pureer. Bedek er de prei mee in stap 5. Bestrooi daarna met de mozzarellamengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 33.9 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosso Conero D.O.C. - San Giorgio - Umani Ronchi - Marche - Italië Château Florence - A.O.P. Saint-Chinian

Bekijk het recept digitaal