Gratin van prei met ham
Gratin van prei met ham

Gratin van prei met ham

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 18.4 g
Koolhydraat 74.9 g
Suiker 16 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 39 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  3. Snij de kaas in fijne sneetjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 10 min.

  6. Bestrooi met de bloem en meng goed. Giet er de melk beetje bij en roer tot u een gebonden saus hebt.

  7. Voeg de hamblokjes toe aan de pasta en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Schep de pasta met ham in een ovenschaal en overgiet met de saus. Verdeel er de sneetjes kaas over. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  3. Snij de kaas in fijne sneetjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 10 min.

  6. Bestrooi met de bloem en meng goed. Giet er de melk beetje bij en roer tot u een gebonden saus hebt.

  7. Voeg de hamblokjes toe aan de pasta en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Schep de pasta met ham in een ovenschaal en overgiet met de saus. Verdeel er de sneetjes kaas over. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 18.4 g
Koolhydraat 74.9 g
Suiker 16 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 39 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal