- Bewaar

- Bewaar
Gratin van schorseneren met gebakken krieltjes en hamroosjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Reserva Rio de Los Andes Valle de Colchagua - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Schil de schorseneren en leg ze in water. Voeg het citroensap toe.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de room met het knoflook, 3/4 van de fijngesnipperde peterselie, de pecorino en de citroenzeste. Kruid met peper en zout.
-
Snij de schorseneren in stukken en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met het roommengsel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe de krielaardappelen in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de rest van de peterselie. Kruid met peper en zout. Zet de laatste 30 min. mee in de oven.
-
Afwerking:
-
Maak roosjes van de ham en verdeel samen met de schorsenerengratin en de gebakken krieltjes over de borden.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (50 min.) 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil 150 g schorseneren, snij in stukjes en meng met 2 eetl. room, 1 eetl. geraspte pecorino, een beetje citroenzeste, 1 eetl. fijngesnipperde platte peterselie en 1/2 teentje geperst knoflook. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. 2 Wrijf intussen 100 g krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2 en meng met 1/2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven. 3 Werk af met 2 sneetjes Ganda-ham in reepjes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Reserva Rio de Los Andes Valle de Colchagua - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Schil de schorseneren en leg ze in water. Voeg het citroensap toe.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de room met het knoflook, 3/4 van de fijngesnipperde peterselie, de pecorino en de citroenzeste. Kruid met peper en zout.
-
Snij de schorseneren in stukken en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met het roommengsel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe de krielaardappelen in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de rest van de peterselie. Kruid met peper en zout. Zet de laatste 30 min. mee in de oven.
-
Afwerking:
-
Maak roosjes van de ham en verdeel samen met de schorsenerengratin en de gebakken krieltjes over de borden.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (50 min.) 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil 150 g schorseneren, snij in stukjes en meng met 2 eetl. room, 1 eetl. geraspte pecorino, een beetje citroenzeste, 1 eetl. fijngesnipperde platte peterselie en 1/2 teentje geperst knoflook. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. 2 Wrijf intussen 100 g krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2 en meng met 1/2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven. 3 Werk af met 2 sneetjes Ganda-ham in reepjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Reserva Rio de Los Andes Valle de Colchagua - Chili