Gratin van spruitjes met boerenworst

Gratin van spruitjes met boerenworst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 44.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Bereiding:
  4. (30 min. + 20 min. in de oven)

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook intussen de diepgevroren spruiten 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Smelt 50 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem goed onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend en beetje bij beetje de melk bij. Breng aan de kook terwijl u blijft roeren, tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte kaas onder.

  9. Verdeel de aardappelblokjes over een ovenschaal. Voeg de spruiten toe en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met het paneermeel. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten 5 min. aan elke kant, zonder erin te prikken.

Tip

Maak de gratin de dag voordien klaar om tijd te winnen. Zet hem op het moment zelf dan 10 min. langer in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Bereiding:
  4. (30 min. + 20 min. in de oven)

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook intussen de diepgevroren spruiten 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Smelt 50 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem goed onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend en beetje bij beetje de melk bij. Breng aan de kook terwijl u blijft roeren, tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte kaas onder.

  9. Verdeel de aardappelblokjes over een ovenschaal. Voeg de spruiten toe en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met het paneermeel. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten 5 min. aan elke kant, zonder erin te prikken.

Tip

Maak de gratin de dag voordien klaar om tijd te winnen. Zet hem op het moment zelf dan 10 min. langer in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 44.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal