- Bewaar
- Bewaar
Gratin van spruitjes met boerenworst
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
(30 min. + 20 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de diepgevroren spruiten 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt 50 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem goed onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend en beetje bij beetje de melk bij. Breng aan de kook terwijl u blijft roeren, tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte kaas onder.
-
Verdeel de aardappelblokjes over een ovenschaal. Voeg de spruiten toe en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met het paneermeel. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten 5 min. aan elke kant, zonder erin te prikken.
Maak de gratin de dag voordien klaar om tijd te winnen. Zet hem op het moment zelf dan 10 min. langer in de oven.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
(30 min. + 20 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de diepgevroren spruiten 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt 50 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem goed onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend en beetje bij beetje de melk bij. Breng aan de kook terwijl u blijft roeren, tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte kaas onder.
-
Verdeel de aardappelblokjes over een ovenschaal. Voeg de spruiten toe en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met het paneermeel. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten 5 min. aan elke kant, zonder erin te prikken.
Maak de gratin de dag voordien klaar om tijd te winnen. Zet hem op het moment zelf dan 10 min. langer in de oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio Piemonte - Italië