Gratin van tilapia, aardappelen en romige prei
Gratin van tilapia, aardappelen en romige prei

Gratin van tilapia, aardappelen en romige prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 10.1 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 46.2 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de tilapia en de prei volledig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn. Hou 1 eetl. fijngesnipperde peterselie opzij voor de afwerking.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 15 à 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen.

  9. Pel de eieren en snij in schijfjes.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  12. Voeg de prei met room toe en stoof kort.

  13. Meng er de viskruiden, de helft van de peterselie en van de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.

  14. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de aardappelen over en leg er de visfilets op. Schep er de prei over en werk af met de schijfjes hardgekookt ei en de rest van de peterselie.

  15. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  16. Zet de ovenschaal 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten eventueel de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding 20 min. 1 Schil 75 g aardappelen en snij samen met 40 g oppervlakkig ontdooide tilapia in kleine stukjes. Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Laat intussen 120 g prei met room volledig ontdooien. Stoof even in een steelpannetje. 3 Meng de prei onder de aardappelen en de vis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de tilapia en de prei volledig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn. Hou 1 eetl. fijngesnipperde peterselie opzij voor de afwerking.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 15 à 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen.

  9. Pel de eieren en snij in schijfjes.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  12. Voeg de prei met room toe en stoof kort.

  13. Meng er de viskruiden, de helft van de peterselie en van de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.

  14. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de aardappelen over en leg er de visfilets op. Schep er de prei over en werk af met de schijfjes hardgekookt ei en de rest van de peterselie.

  15. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  16. Zet de ovenschaal 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten eventueel de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding 20 min. 1 Schil 75 g aardappelen en snij samen met 40 g oppervlakkig ontdooide tilapia in kleine stukjes. Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Laat intussen 120 g prei met room volledig ontdooien. Stoof even in een steelpannetje. 3 Meng de prei onder de aardappelen en de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 10.1 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 46.2 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier

Bekijk het recept digitaal