- Bewaar

- Bewaar
Gratin van tilapia, aardappelen en romige prei
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tilapia en de prei volledig ontdooien.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn. Hou 1 eetl. fijngesnipperde peterselie opzij voor de afwerking.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 15 à 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen.
-
Pel de eieren en snij in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg de prei met room toe en stoof kort.
-
Meng er de viskruiden, de helft van de peterselie en van de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de aardappelen over en leg er de visfilets op. Schep er de prei over en werk af met de schijfjes hardgekookt ei en de rest van de peterselie.
-
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Zet de ovenschaal 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten eventueel de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding 20 min. 1 Schil 75 g aardappelen en snij samen met 40 g oppervlakkig ontdooide tilapia in kleine stukjes. Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Laat intussen 120 g prei met room volledig ontdooien. Stoof even in een steelpannetje. 3 Meng de prei onder de aardappelen en de vis.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tilapia en de prei volledig ontdooien.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn. Hou 1 eetl. fijngesnipperde peterselie opzij voor de afwerking.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 15 à 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen.
-
Pel de eieren en snij in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg de prei met room toe en stoof kort.
-
Meng er de viskruiden, de helft van de peterselie en van de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de aardappelen over en leg er de visfilets op. Schep er de prei over en werk af met de schijfjes hardgekookt ei en de rest van de peterselie.
-
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Zet de ovenschaal 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten eventueel de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding 20 min. 1 Schil 75 g aardappelen en snij samen met 40 g oppervlakkig ontdooide tilapia in kleine stukjes. Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Laat intussen 120 g prei met room volledig ontdooien. Stoof even in een steelpannetje. 3 Meng de prei onder de aardappelen en de vis.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier