Gratin van tortiglioni, scampi's en kabeljauw
Gratin van tortiglioni, scampi's en kabeljauw

Gratin van tortiglioni, scampi's en kabeljauw

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 87.4 g
Eiwit 55.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij ze in hapklare stukken.

  3. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de ui, het knoflook fijn.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de passata toe en laat 5 min. sudderen.

  10. Voeg de stukken kabeljauw toe aan de tomatensaus en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Doe er de scampi's bij en laat 10 min. verder pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  11. Kook ondertussen de tortiglioni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettes gaar. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de pasta en de courgettes onder de tomatensaus. Voeg de platte peterselie en de room toe.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schep er de pastabereiding in. Strooi er de geraspte pecorino en parmezaan over.

  16. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Geef er een groene salade bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij ze in hapklare stukken.

  3. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de ui, het knoflook fijn.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de passata toe en laat 5 min. sudderen.

  10. Voeg de stukken kabeljauw toe aan de tomatensaus en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Doe er de scampi's bij en laat 10 min. verder pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  11. Kook ondertussen de tortiglioni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettes gaar. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de pasta en de courgettes onder de tomatensaus. Voeg de platte peterselie en de room toe.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schep er de pastabereiding in. Strooi er de geraspte pecorino en parmezaan over.

  16. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Geef er een groene salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 87.4 g
Eiwit 55.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal