- Bewaar

- Bewaar
Gratin van tortiglioni, scampi's en kabeljauw
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij ze in hapklare stukken.
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui, het knoflook fijn.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de passata toe en laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de stukken kabeljauw toe aan de tomatensaus en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Doe er de scampi's bij en laat 10 min. verder pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Kook ondertussen de tortiglioni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettes gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de pasta en de courgettes onder de tomatensaus. Voeg de platte peterselie en de room toe.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schep er de pastabereiding in. Strooi er de geraspte pecorino en parmezaan over.
-
Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Geef er een groene salade bij.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij ze in hapklare stukken.
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui, het knoflook fijn.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de passata toe en laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de stukken kabeljauw toe aan de tomatensaus en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Doe er de scampi's bij en laat 10 min. verder pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Kook ondertussen de tortiglioni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettes gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de pasta en de courgettes onder de tomatensaus. Voeg de platte peterselie en de room toe.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schep er de pastabereiding in. Strooi er de geraspte pecorino en parmezaan over.
-
Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Geef er een groene salade bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië