- Bewaar

- Bewaar
Gratin voor stoere zeelui
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Leg de stukken naast elkaar in een ovenschaal.
-
Schil de aardappelen met een dunschiller en snij in stukken.
-
Snij de witte selder en de courgette in kleine stukken.
-
Knip de lente-uitjes met een keukenschaar in ringetjes.
-
Snij de paprika's in 2 en haal er de pitjes en de witte stukjes uit. De rest van het vruchtvlees mag je in dunne reepjes snijden.
-
Snij het knoflook in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).
-
Bereiding:
-
De eerste taakjes zijn voor de hulpkok:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika's, de courgette, de selder, de lente-uitjes en het knoflook 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en voeg de tomatenstukjes toe. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kapitein, je mag er opnieuw bijkomen!
-
Neem een pureestamper en plet de aardappelen. Meng er de melk, de nootmuskaat, peper en zout onder.
-
Lepel de gestoofde groenten op de stukken vis. Bedek de groenten nu met een laagje puree.
-
Verdeel de boter in stukjes en leg ze op de puree (leg ze wat uit elkaar, zodat de hele oppervlakte bedekt is).
-
Nu mag je koksmaatje de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Leg de stukken naast elkaar in een ovenschaal.
-
Schil de aardappelen met een dunschiller en snij in stukken.
-
Snij de witte selder en de courgette in kleine stukken.
-
Knip de lente-uitjes met een keukenschaar in ringetjes.
-
Snij de paprika's in 2 en haal er de pitjes en de witte stukjes uit. De rest van het vruchtvlees mag je in dunne reepjes snijden.
-
Snij het knoflook in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).
-
Bereiding:
-
De eerste taakjes zijn voor de hulpkok:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika's, de courgette, de selder, de lente-uitjes en het knoflook 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en voeg de tomatenstukjes toe. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kapitein, je mag er opnieuw bijkomen!
-
Neem een pureestamper en plet de aardappelen. Meng er de melk, de nootmuskaat, peper en zout onder.
-
Lepel de gestoofde groenten op de stukken vis. Bedek de groenten nu met een laagje puree.
-
Verdeel de boter in stukjes en leg ze op de puree (leg ze wat uit elkaar, zodat de hele oppervlakte bedekt is).
-
Nu mag je koksmaatje de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven zetten.