Gratin voor stoere zeelui
Gratin voor stoere zeelui

Gratin voor stoere zeelui

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 16.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 37.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Leg de stukken naast elkaar in een ovenschaal.

  3. Schil de aardappelen met een dunschiller en snij in stukken.

  4. Snij de witte selder en de courgette in kleine stukken.

  5. Knip de lente-uitjes met een keukenschaar in ringetjes.

  6. Snij de paprika's in 2 en haal er de pitjes en de witte stukjes uit. De rest van het vruchtvlees mag je in dunne reepjes snijden.

  7. Snij het knoflook in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).

  8. Bereiding:
  9. De eerste taakjes zijn voor de hulpkok:
  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika's, de courgette, de selder, de lente-uitjes en het knoflook 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en voeg de tomatenstukjes toe. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Kapitein, je mag er opnieuw bijkomen!

  14. Neem een pureestamper en plet de aardappelen. Meng er de melk, de nootmuskaat, peper en zout onder.

  15. Lepel de gestoofde groenten op de stukken vis. Bedek de groenten nu met een laagje puree.

  16. Verdeel de boter in stukjes en leg ze op de puree (leg ze wat uit elkaar, zodat de hele oppervlakte bedekt is).

  17. Nu mag je koksmaatje de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven zetten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Leg de stukken naast elkaar in een ovenschaal.

  3. Schil de aardappelen met een dunschiller en snij in stukken.

  4. Snij de witte selder en de courgette in kleine stukken.

  5. Knip de lente-uitjes met een keukenschaar in ringetjes.

  6. Snij de paprika's in 2 en haal er de pitjes en de witte stukjes uit. De rest van het vruchtvlees mag je in dunne reepjes snijden.

  7. Snij het knoflook in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).

  8. Bereiding:
  9. De eerste taakjes zijn voor de hulpkok:
  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika's, de courgette, de selder, de lente-uitjes en het knoflook 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en voeg de tomatenstukjes toe. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Kapitein, je mag er opnieuw bijkomen!

  14. Neem een pureestamper en plet de aardappelen. Meng er de melk, de nootmuskaat, peper en zout onder.

  15. Lepel de gestoofde groenten op de stukken vis. Bedek de groenten nu met een laagje puree.

  16. Verdeel de boter in stukjes en leg ze op de puree (leg ze wat uit elkaar, zodat de hele oppervlakte bedekt is).

  17. Nu mag je koksmaatje de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven zetten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 16.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 37.9 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal