- Bewaar

- Bewaar
Griekse ovenschotel van kalkoenenblokjes
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine des Aspras `Les Trois Frères' A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kalkoenensneden in blokjes.
-
Snij de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook en de sjalot 1 min. Voeg de diepgevroren paprika reepjes en tomaten blokjes toe en laat al roerend even stoven.
-
Giet er de kippenbouillon en de ouzo of de pastis bij en laat 10_x001D_min. sudderen.
-
Voeg 150 g verkruimelde fetakaas toe en kruid met de cayenne peper, peper en een beetje zout. Laat nog 5 min. sudderen en mix kort (de groenten moeten niet volledig fijn zijn).
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot of braadpan en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de venkelstukjes toe en roerbak nog 3 min.
-
Schep de kalkoenenblokjes met venkel onder de gemixte groentesaus en verdeel over individuele ovenschaaltjes (of schep in een grote ovenschaal). Verkruimel er de rest van de fetakaas over.
-
Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien op met risone (Griekse pasta).
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine des Aspras `Les Trois Frères' A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kalkoenensneden in blokjes.
-
Snij de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook en de sjalot 1 min. Voeg de diepgevroren paprika reepjes en tomaten blokjes toe en laat al roerend even stoven.
-
Giet er de kippenbouillon en de ouzo of de pastis bij en laat 10_x001D_min. sudderen.
-
Voeg 150 g verkruimelde fetakaas toe en kruid met de cayenne peper, peper en een beetje zout. Laat nog 5 min. sudderen en mix kort (de groenten moeten niet volledig fijn zijn).
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot of braadpan en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de venkelstukjes toe en roerbak nog 3 min.
-
Schep de kalkoenenblokjes met venkel onder de gemixte groentesaus en verdeel over individuele ovenschaaltjes (of schep in een grote ovenschaal). Verkruimel er de rest van de fetakaas over.
-
Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien op met risone (Griekse pasta).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine des Aspras `Les Trois Frères' A.O.P. Côtes de Provence