Griekse ovenschotel van kalkoenenblokjes
Griekse ovenschotel van kalkoenenblokjes

Griekse ovenschotel van kalkoenenblokjes

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 43.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:

  3. (10 min.)

  4. Snij de kalkoenensneden in blokjes.

  5. Snij de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes.

  6. Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.

  7. Bereiding:

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook en de sjalot 1 min. Voeg de diepgevroren paprika reepjes en tomaten blokjes toe en laat al roerend even stoven.

  10. Giet er de kippenbouillon en de ouzo of de pastis bij en laat 10_x001D_min. sudderen.

  11. Voeg 150 g verkruimelde fetakaas toe en kruid met de cayenne peper, peper en een beetje zout. Laat nog 5 min. sudderen en mix kort (de groenten moeten niet volledig fijn zijn).

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot of braadpan en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de venkelstukjes toe en roerbak nog 3 min.

  13. Schep de kalkoenenblokjes met venkel onder de gemixte groentesaus en verdeel over individuele ovenschaaltjes (of schep in een grote ovenschaal). Verkruimel er de rest van de fetakaas over.

  14. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:

  16. Dien op met risone (Griekse pasta).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:

  3. (10 min.)

  4. Snij de kalkoenensneden in blokjes.

  5. Snij de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes.

  6. Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.

  7. Bereiding:

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook en de sjalot 1 min. Voeg de diepgevroren paprika reepjes en tomaten blokjes toe en laat al roerend even stoven.

  10. Giet er de kippenbouillon en de ouzo of de pastis bij en laat 10_x001D_min. sudderen.

  11. Voeg 150 g verkruimelde fetakaas toe en kruid met de cayenne peper, peper en een beetje zout. Laat nog 5 min. sudderen en mix kort (de groenten moeten niet volledig fijn zijn).

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot of braadpan en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de venkelstukjes toe en roerbak nog 3 min.

  13. Schep de kalkoenenblokjes met venkel onder de gemixte groentesaus en verdeel over individuele ovenschaaltjes (of schep in een grote ovenschaal). Verkruimel er de rest van de fetakaas over.

  14. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:

  16. Dien op met risone (Griekse pasta).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 43.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine des Aspras `Les Trois Frères' A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal