Grimbergse quiche met hamreepjes
Grimbergse quiche met hamreepjes

Grimbergse quiche met hamreepjes

55 min.
Bijgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 18.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (5 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne repen.

  5. Bereiding:

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø_x001E_28 à 30_x001E_cm). Prik er enkele keren in met een vork en strooi er het paneermeel over.

  8. Leg 1/3 van de kaasrepen op het deeg en bedek met 1/3 van de hamreepjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

  9. Klop de eieren los en meng er het bier, de lichte room en de lente-uitjes onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet over de kaas- en hamreepjes.

  10. Zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog 10 min. verder. Bedek de quiche met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:

  13. Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (5 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne repen.

  5. Bereiding:

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø_x001E_28 à 30_x001E_cm). Prik er enkele keren in met een vork en strooi er het paneermeel over.

  8. Leg 1/3 van de kaasrepen op het deeg en bedek met 1/3 van de hamreepjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

  9. Klop de eieren los en meng er het bier, de lichte room en de lente-uitjes onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet over de kaas- en hamreepjes.

  10. Zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog 10 min. verder. Bedek de quiche met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:

  13. Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 18.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal