- Bewaar

- Bewaar
Grimbergse quiche met hamreepjes
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne repen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø_x001E_28 à 30_x001E_cm). Prik er enkele keren in met een vork en strooi er het paneermeel over.
-
Leg 1/3 van de kaasrepen op het deeg en bedek met 1/3 van de hamreepjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
-
Klop de eieren los en meng er het bier, de lichte room en de lente-uitjes onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet over de kaas- en hamreepjes.
-
Zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog 10 min. verder. Bedek de quiche met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een groene salade.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne repen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø_x001E_28 à 30_x001E_cm). Prik er enkele keren in met een vork en strooi er het paneermeel over.
-
Leg 1/3 van de kaasrepen op het deeg en bedek met 1/3 van de hamreepjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
-
Klop de eieren los en meng er het bier, de lichte room en de lente-uitjes onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet over de kaas- en hamreepjes.
-
Zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog 10 min. verder. Bedek de quiche met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een groene salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr