Groenekool met champignons
Groenekool met champignons

Groenekool met champignons

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 106 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 6.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de champignons in fijne schijfjes.

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes en kook gedurende 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg er de schijfjes champignon aan toe en roerbak gedurende 5 min.

  7. Voeg hierbij de reepjes kool en laat alles goed doorwarmen.

  8. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij in gelijke porties.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de champignons in fijne schijfjes.

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes en kook gedurende 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg er de schijfjes champignon aan toe en roerbak gedurende 5 min.

  7. Voeg hierbij de reepjes kool en laat alles goed doorwarmen.

  8. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij in gelijke porties.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 106 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 6.6 g

Bekijk het recept digitaal