Groente -gehaktschotel onder aardappeldeksel
Groente -gehaktschotel onder aardappeldeksel

Groente -gehaktschotel onder aardappeldeksel

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 39 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 30.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min., kan vooraf)

  4. Snij de sjalot fijn en pers het knoflook.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de rode paprika's en snij in blokjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kan vooraf (45 min.)
  9. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de fijngesneden sjalot en het geperste knoflook glazig.

  10. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en laat goed bakken. Roer regelmatig.

  11. Doe er de diepgevroren prei bij en kruid met het paprika poeder, nootmuskaat, peper en zout. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  12. Voeg de blokjes paprika toe en laat 10 min. garen.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met de melk en 2 eetl. boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Giet de gehaktbereiding door een zeef en vang het kookvocht op.

  15. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng met de bloem. Laat even bakken en leng al roerend aan met het kookvocht tot een gladde saus.

  16. Verdeel de gehaktbereiding over een brede, diepe ovenschaal. Giet er de saus over en bedek met de aardappelpuree. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met het paneermeel en verdeel er eetl. boter in klontjes over.

  17. Op het moment zelf (10 min. + 45 min. in de oven)
  18. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  19. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan de ovenschotel ook meteen na stap 8 in de oven zetten. Dan volstaan 25 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min., kan vooraf)

  4. Snij de sjalot fijn en pers het knoflook.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de rode paprika's en snij in blokjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kan vooraf (45 min.)
  9. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de fijngesneden sjalot en het geperste knoflook glazig.

  10. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en laat goed bakken. Roer regelmatig.

  11. Doe er de diepgevroren prei bij en kruid met het paprika poeder, nootmuskaat, peper en zout. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  12. Voeg de blokjes paprika toe en laat 10 min. garen.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met de melk en 2 eetl. boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Giet de gehaktbereiding door een zeef en vang het kookvocht op.

  15. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng met de bloem. Laat even bakken en leng al roerend aan met het kookvocht tot een gladde saus.

  16. Verdeel de gehaktbereiding over een brede, diepe ovenschaal. Giet er de saus over en bedek met de aardappelpuree. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met het paneermeel en verdeel er eetl. boter in klontjes over.

  17. Op het moment zelf (10 min. + 45 min. in de oven)
  18. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  19. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan de ovenschotel ook meteen na stap 8 in de oven zetten. Dan volstaan 25 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 39 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 30.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. Albert Bichot Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. Domaine du Clos Pichard

Bekijk het recept digitaal