Groentebeignets
Groentebeignets

Groentebeignets

30 min.
Aperitiefhapje
40 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak het beignetdeeg: meng de bloem met de eidooiers, melk, room, peper en een snuifje zout. Klop de eiwitten heel stijf en schep onder het deeg.

  3. Stel een mix samen van in totaal 40 broccoliroosjes, bloemkoolroosjes en champignons.

  4. Voor de broccoli: kook de roosjes 3 min. in lichtgezouten water, wentel door het deeg en bak 3 min. in heet frituurvet (180 °C).

  5. Voor de champignons: borstel goed schoon (was ze niet, want dan nemen ze te veel vocht op), verwijder de steeltjes en vul de champignons op met een beetje kruidenkaas. Wentel door het deeg en bak 3 min. in heet frituurvet (180 °C).

  6. Voor de bloemkool: neem wat deeg apart en voeg 1 koffiel. kerrie toe. Kook de roosjes 3 min. in lichtgezouten water, wentel door het kerriedeeg en bak 3 min. in heet frituurvet (180 °C).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak het beignetdeeg: meng de bloem met de eidooiers, melk, room, peper en een snuifje zout. Klop de eiwitten heel stijf en schep onder het deeg.

  3. Stel een mix samen van in totaal 40 broccoliroosjes, bloemkoolroosjes en champignons.

  4. Voor de broccoli: kook de roosjes 3 min. in lichtgezouten water, wentel door het deeg en bak 3 min. in heet frituurvet (180 °C).

  5. Voor de champignons: borstel goed schoon (was ze niet, want dan nemen ze te veel vocht op), verwijder de steeltjes en vul de champignons op met een beetje kruidenkaas. Wentel door het deeg en bak 3 min. in heet frituurvet (180 °C).

  6. Voor de bloemkool: neem wat deeg apart en voeg 1 koffiel. kerrie toe. Kook de roosjes 3 min. in lichtgezouten water, wentel door het kerriedeeg en bak 3 min. in heet frituurvet (180 °C).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 2.3 g

Bekijk het recept digitaal