Groentebrochette met ciabatta en radijzenslaatje
Groentebrochette met ciabatta en radijzenslaatje

Groentebrochette met ciabatta en radijzenslaatje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Energie 1828 kj
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10.4 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 9.7 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Snij de ciabatta middendoor en besmeer de binnenkant van beide helften met de lookboter

  3. Snij de courgette in schijven van 2 cm en de aspergepunten in 2. Snij de helft van de ui in rokken en snipper de andere helft fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 3 cm. Bewaar 4 radijzen voor de brochettes en snij de rest in 4.

  5. Maak een brochette met de groenten (paprika, champignons, courgette, rode ui, aspergepunten en radijs) en strijk in met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de fijngesnipperde rode ui en de gesneden radijzen onder de slamix en breng op smaak met de mosterdvinaigrette.

  7. Bereiding op de barbecue (± 15 min.)
  8. Bak de groentebrochettes 10 à 15 min. op de hete barbecue. Draai regelmatig om.

  9. Verwarm het ciabattabrood de laatste 2 à 3 min. mee op de barbecue (de kant met de kruidenboter naar boven).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Snij de ciabatta middendoor en besmeer de binnenkant van beide helften met de lookboter

  3. Snij de courgette in schijven van 2 cm en de aspergepunten in 2. Snij de helft van de ui in rokken en snipper de andere helft fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 3 cm. Bewaar 4 radijzen voor de brochettes en snij de rest in 4.

  5. Maak een brochette met de groenten (paprika, champignons, courgette, rode ui, aspergepunten en radijs) en strijk in met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de fijngesnipperde rode ui en de gesneden radijzen onder de slamix en breng op smaak met de mosterdvinaigrette.

  7. Bereiding op de barbecue (± 15 min.)
  8. Bak de groentebrochettes 10 à 15 min. op de hete barbecue. Draai regelmatig om.

  9. Verwarm het ciabattabrood de laatste 2 à 3 min. mee op de barbecue (de kant met de kruidenboter naar boven).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Energie 1828 kj
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10.4 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 9.7 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal