Groentebrochette met courgettedip
Groentebrochette met courgettedip

Groentebrochette met courgettedip

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 3.8 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 2.5 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 16 gelijke stukken.

  3. Snij 8 gelijke repen van de ongeschilde courgette, van 2 op 4 cm lang. Snij de rest van de courgette in stukjes.

  4. Steek de repen courgette samen met 2 stukjes paprika en 2 champignons op 8 brochettestokjes.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rest van de courgette samen met het teentje knoflook 10 min.

  6. Mix de courgettes en het knoflook glad samen met de tahin, de blaadjes koriander, het citroensap en 5 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue
  9. Bak de groentebrochettes 3 à 5 min. op een hete barbecue. Serveer met de dipsaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 16 gelijke stukken.

  3. Snij 8 gelijke repen van de ongeschilde courgette, van 2 op 4 cm lang. Snij de rest van de courgette in stukjes.

  4. Steek de repen courgette samen met 2 stukjes paprika en 2 champignons op 8 brochettestokjes.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rest van de courgette samen met het teentje knoflook 10 min.

  6. Mix de courgettes en het knoflook glad samen met de tahin, de blaadjes koriander, het citroensap en 5 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue
  9. Bak de groentebrochettes 3 à 5 min. op een hete barbecue. Serveer met de dipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 3.8 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 2.5 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal