Groentebrochettes met gele rapen en rijstsalade
Groentebrochettes met gele rapen en rijstsalade

Groentebrochettes met gele rapen en rijstsalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 62.7 g
Suiker 14.4 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 20.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rapen en snij samen met de rode bieten in halvemaantjes.

  3. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  7. Kook intussen de rapen 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de paprikareepjes 3 à 5 min.

  9. Meng de paprika, de spinazie, de pijnboompitten, de lente-uitjes, de olijven en de tapenade onder de koude rijst.

  10. Steek de stukken raap en rode biet afwisselend op 8 brochettestokjes. Bestrijk alle spiesjes met 2 eetl. olijfolie.

  11. Verhit een (grill)pan en bak de groentebrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en tijm.

  12. Afwerking:
  13. Verkruimel de feta over de rijstsalade en serveer met de groentebrochettes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rapen en snij samen met de rode bieten in halvemaantjes.

  3. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  7. Kook intussen de rapen 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de paprikareepjes 3 à 5 min.

  9. Meng de paprika, de spinazie, de pijnboompitten, de lente-uitjes, de olijven en de tapenade onder de koude rijst.

  10. Steek de stukken raap en rode biet afwisselend op 8 brochettestokjes. Bestrijk alle spiesjes met 2 eetl. olijfolie.

  11. Verhit een (grill)pan en bak de groentebrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en tijm.

  12. Afwerking:
  13. Verkruimel de feta over de rijstsalade en serveer met de groentebrochettes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 62.7 g
Suiker 14.4 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 20.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal