- Bewaar

- Bewaar
Groentebrochettes met gele rapen en rijstsalade
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de rapen en snij samen met de rode bieten in halvemaantjes.
-
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
-
Kook intussen de rapen 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de paprikareepjes 3 à 5 min.
-
Meng de paprika, de spinazie, de pijnboompitten, de lente-uitjes, de olijven en de tapenade onder de koude rijst.
-
Steek de stukken raap en rode biet afwisselend op 8 brochettestokjes. Bestrijk alle spiesjes met 2 eetl. olijfolie.
-
Verhit een (grill)pan en bak de groentebrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en tijm.
-
Afwerking:
-
Verkruimel de feta over de rijstsalade en serveer met de groentebrochettes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de rapen en snij samen met de rode bieten in halvemaantjes.
-
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
-
Kook intussen de rapen 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de paprikareepjes 3 à 5 min.
-
Meng de paprika, de spinazie, de pijnboompitten, de lente-uitjes, de olijven en de tapenade onder de koude rijst.
-
Steek de stukken raap en rode biet afwisselend op 8 brochettestokjes. Bestrijk alle spiesjes met 2 eetl. olijfolie.
-
Verhit een (grill)pan en bak de groentebrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en tijm.
-
Afwerking:
-
Verkruimel de feta over de rijstsalade en serveer met de groentebrochettes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé A.O.P. Languedoc