- Bewaar

- Bewaar
Groentebrochettes met zuiderse kruidenmarinade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snij de courgette in stukken van 2 à 3 cm (als de courgette heel dik is, snijdt u ze nog eens doormidden).
-
Snij de venkel en paprika's in stukken van 2 op 3 cm.
-
Snij de uien in 4.
-
Stoomkook de stukken ui, courgette, venkel en paprika gedurende 5 min. boven lichtgezouten water of gedurende 5 min. in de microgolfoven. Laat uitlekken.
-
Verwijder de steeltjes van de champignons.
-
Pers de knoflook.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade en mix fijn. Voeg de champignons en de gestoomde groenten toe en laat minstens 20min marineren.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
-
Haal de groenten uit de marinade, dep droog en rijg afwisselend op spiesjes. Bak gedurende 3 min. aan elke zijde op de barbecue.
-
Dien de groentebrochettes op met de yoghurtdressing en een aardappel in de schil.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Snij de courgette in stukken van 2 à 3 cm (als de courgette heel dik is, snijdt u ze nog eens doormidden).
-
Snij de venkel en paprika's in stukken van 2 op 3 cm.
-
Snij de uien in 4.
-
Stoomkook de stukken ui, courgette, venkel en paprika gedurende 5 min. boven lichtgezouten water of gedurende 5 min. in de microgolfoven. Laat uitlekken.
-
Verwijder de steeltjes van de champignons.
-
Pers de knoflook.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade en mix fijn. Voeg de champignons en de gestoomde groenten toe en laat minstens 20min marineren.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
-
Haal de groenten uit de marinade, dep droog en rijg afwisselend op spiesjes. Bak gedurende 3 min. aan elke zijde op de barbecue.
-
Dien de groentebrochettes op met de yoghurtdressing en een aardappel in de schil.