Groentebrochettes met zuiderse kruidenmarinade
Groentebrochettes met zuiderse kruidenmarinade

Groentebrochettes met zuiderse kruidenmarinade

50 min.
Bijgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de courgette in stukken van 2 à 3 cm (als de courgette heel dik is, snijdt u ze nog eens doormidden).

  2. Snij de venkel en paprika's in stukken van 2 op 3 cm.

  3. Snij de uien in 4.

  4. Stoomkook de stukken ui, courgette, venkel en paprika gedurende 5 min. boven lichtgezouten water of gedurende 5 min. in de microgolfoven. Laat uitlekken.

  5. Verwijder de steeltjes van de champignons.

  6. Pers de knoflook.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.

  9. Meng alle ingrediënten voor de marinade en mix fijn. Voeg de champignons en de gestoomde groenten toe en laat minstens 20min marineren.

  10. Meng alle ingrediënten voor de dressing.

  11. Haal de groenten uit de marinade, dep droog en rijg afwisselend op spiesjes. Bak gedurende 3 min. aan elke zijde op de barbecue.

  12. Dien de groentebrochettes op met de yoghurtdressing en een aardappel in de schil.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de courgette in stukken van 2 à 3 cm (als de courgette heel dik is, snijdt u ze nog eens doormidden).

  2. Snij de venkel en paprika's in stukken van 2 op 3 cm.

  3. Snij de uien in 4.

  4. Stoomkook de stukken ui, courgette, venkel en paprika gedurende 5 min. boven lichtgezouten water of gedurende 5 min. in de microgolfoven. Laat uitlekken.

  5. Verwijder de steeltjes van de champignons.

  6. Pers de knoflook.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.

  9. Meng alle ingrediënten voor de marinade en mix fijn. Voeg de champignons en de gestoomde groenten toe en laat minstens 20min marineren.

  10. Meng alle ingrediënten voor de dressing.

  11. Haal de groenten uit de marinade, dep droog en rijg afwisselend op spiesjes. Bak gedurende 3 min. aan elke zijde op de barbecue.

  12. Dien de groentebrochettes op met de yoghurtdressing en een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal