Groenteburger en kruidige krieltjes met champignons
Groenteburger en kruidige krieltjes met champignons

Groenteburger en kruidige krieltjes met champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 8.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de uien in fijne ringen.

  5. Snij de kerstomaten middendoor.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers 3 à 4 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de krieltjes en de uiringen 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm en de komijn.

  9. Voeg het knoflook en de champignonmix toe aan de krieltjes en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. mee bakken.

  10. Roer er de kerstomaten onder en roerbak ± 2 min. tot ze goed warm zijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de uien in fijne ringen.

  5. Snij de kerstomaten middendoor.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers 3 à 4 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de krieltjes en de uiringen 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm en de komijn.

  9. Voeg het knoflook en de champignonmix toe aan de krieltjes en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. mee bakken.

  10. Roer er de kerstomaten onder en roerbak ± 2 min. tot ze goed warm zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 8.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Lazy Bear Chardonnay Lodi - Californië

Bekijk het recept digitaal