Groenteburger en romige pasta met prei

Groenteburger en romige pasta met prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vet 35.1 g
Koolhydraat 77.1 g
Eiwit 43.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de boschampignons grof.

  5. Snipper de peterselie grof en hou enkele takjes opzij voor de afwerking.

  6. Rasp de cheddar.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de boschampignons toe en bak ze mooi goudbruin. Kruid goed met zwarte peper en zout en meng er de grofgesneden peterselie onder. Zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de diepgevroren prei ± 7 min. Kruid goed met zwarte peper en zout. Overgiet met de room en laat even sudderen.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenteburgers 2 à 3 min. aan elke kant. Snij de groenteburgers in 2.

  12. Meng de preimengeling onder de pasta.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden, samen met de boschampignons. Bestrooi met de kaas en serveer met de groenteburgers. Werk af met de takjes peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de boschampignons grof.

  5. Snipper de peterselie grof en hou enkele takjes opzij voor de afwerking.

  6. Rasp de cheddar.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de boschampignons toe en bak ze mooi goudbruin. Kruid goed met zwarte peper en zout en meng er de grofgesneden peterselie onder. Zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de diepgevroren prei ± 7 min. Kruid goed met zwarte peper en zout. Overgiet met de room en laat even sudderen.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenteburgers 2 à 3 min. aan elke kant. Snij de groenteburgers in 2.

  12. Meng de preimengeling onder de pasta.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden, samen met de boschampignons. Bestrooi met de kaas en serveer met de groenteburgers. Werk af met de takjes peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vet 35.1 g
Koolhydraat 77.1 g
Eiwit 43.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. L'Antico di Burchino Castellani Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal