Groenteburger met kikkererwten in tomatensaus
Groenteburger met kikkererwten in tomatensaus

Groenteburger met kikkererwten in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 83.4 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de platte peterselie en de spinazieblaadjes grof.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes, 2 dl water, het paprikapoeder en de oregano toe. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Doe de kikkererwten en de spinazie bij de saus en laat nog 2 min. verder sudderen.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevoren groenteburgers 2 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de kikkererwten in tomatensaus over de borden en serveer met de groenteburgers en de rijst. Werk af met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de platte peterselie en de spinazieblaadjes grof.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes, 2 dl water, het paprikapoeder en de oregano toe. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Doe de kikkererwten en de spinazie bij de saus en laat nog 2 min. verder sudderen.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevoren groenteburgers 2 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de kikkererwten in tomatensaus over de borden en serveer met de groenteburgers en de rijst. Werk af met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 83.4 g
Eiwit 19.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Domaine Notre Dame A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal