- Bewaar

- Bewaar
Groenteburger met kikkererwten in tomatensaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Domaine Notre Dame A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Hak de platte peterselie en de spinazieblaadjes grof.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes, 2 dl water, het paprikapoeder en de oregano toe. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Doe de kikkererwten en de spinazie bij de saus en laat nog 2 min. verder sudderen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevoren groenteburgers 2 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kikkererwten in tomatensaus over de borden en serveer met de groenteburgers en de rijst. Werk af met de platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Domaine Notre Dame A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Hak de platte peterselie en de spinazieblaadjes grof.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes, 2 dl water, het paprikapoeder en de oregano toe. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Doe de kikkererwten en de spinazie bij de saus en laat nog 2 min. verder sudderen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevoren groenteburgers 2 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kikkererwten in tomatensaus over de borden en serveer met de groenteburgers en de rijst. Werk af met de platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Domaine Notre Dame A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence