Groenteburger met zoete puree, broccoli en champignons
Groenteburger met zoete puree, broccoli en champignons

Groenteburger met zoete puree, broccoli en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 21.1 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 48.5 g
Suiker 11.6 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 30.3 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in stukken.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe en laat verder koken zonder deksel. Schep de broccoli uit de kookpot en spoel onder koud water. Laat uitlekken. Giet de aardappelen af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en laat 6 min. bakken. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoli toe en laat nog 5 min. stoven. Meng er de helft van de lenteuitjes onder.

  11. Plet de aardappelen met een pureestamper en meng er het ei en het plantaardige alternatief voor room onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de rest van de lente-uitjes onder.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenteburgers ± 6 min. Draai halverwege om.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de gebakken groenten over de puree. Serveer met een groenteburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in stukken.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe en laat verder koken zonder deksel. Schep de broccoli uit de kookpot en spoel onder koud water. Laat uitlekken. Giet de aardappelen af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en laat 6 min. bakken. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoli toe en laat nog 5 min. stoven. Meng er de helft van de lenteuitjes onder.

  11. Plet de aardappelen met een pureestamper en meng er het ei en het plantaardige alternatief voor room onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de rest van de lente-uitjes onder.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenteburgers ± 6 min. Draai halverwege om.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de gebakken groenten over de puree. Serveer met een groenteburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 21.1 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 48.5 g
Suiker 11.6 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 30.3 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Villelongue Chardonnay A.O.P. Limoux

Bekijk het recept digitaal