Groentecouscous met falafels en yoghurtsaus
Groentecouscous met falafels en yoghurtsaus

Groentecouscous met falafels en yoghurtsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 76 g
Eiwit 17.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  5. Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Meng het paprikapoeder onder de yoghurt en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de partjes tomaat, de artisjokharten en de fijngesnipperde sjalot onder. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de couscous over de borden en schik er de falafels op. Schep er een goeie lepel yoghurtsaus op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  5. Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Meng het paprikapoeder onder de yoghurt en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de partjes tomaat, de artisjokharten en de fijngesnipperde sjalot onder. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de couscous over de borden en schik er de falafels op. Schep er een goeie lepel yoghurtsaus op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 76 g
Eiwit 17.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn À la bonheure A.O.P. Côtes du Rousillon Villages

Bekijk het recept digitaal