Groentecurry met kikkererwten
Groentecurry met kikkererwten

Groentecurry met kikkererwten

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 13.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Spoel de kikkererwten goed onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  5. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Hak de spinazie grof en snipper de ui fijn.

  7. Hak de blaadjes van de koriander grof en snipper de steeltjes fijn.

  8. Plet de korianderbolletjes en de komijnzaadjes met de bolle kant van een lepel.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  11. Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak 5 min.

  12. Voeg alle gedroogde kruiden toe en roerbak nog 2 min.

  13. Doe de blokjes tomaat samen met de fijngesnipperde koriandersteeltjes bij de aubergines. Dek af en laat 15 min. garen.

  14. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. afgedekt garen. Roer er op het einde de grofgesnipperde spinazie onder en laat even warm worden.

  15. Afwerking:
  16. Werk elk bord groentecurry af met 1 eetl. yoghurt en wat grofgehakte korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Spoel de kikkererwten goed onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  5. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Hak de spinazie grof en snipper de ui fijn.

  7. Hak de blaadjes van de koriander grof en snipper de steeltjes fijn.

  8. Plet de korianderbolletjes en de komijnzaadjes met de bolle kant van een lepel.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  11. Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak 5 min.

  12. Voeg alle gedroogde kruiden toe en roerbak nog 2 min.

  13. Doe de blokjes tomaat samen met de fijngesnipperde koriandersteeltjes bij de aubergines. Dek af en laat 15 min. garen.

  14. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. afgedekt garen. Roer er op het einde de grofgesnipperde spinazie onder en laat even warm worden.

  15. Afwerking:
  16. Werk elk bord groentecurry af met 1 eetl. yoghurt en wat grofgehakte korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 13.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim

Bekijk het recept digitaal