- Bewaar

- Bewaar
Groentecurry met kikkererwten
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de kikkererwten goed onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
-
Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.
-
Hak de spinazie grof en snipper de ui fijn.
-
Hak de blaadjes van de koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
-
Plet de korianderbolletjes en de komijnzaadjes met de bolle kant van een lepel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak 5 min.
-
Voeg alle gedroogde kruiden toe en roerbak nog 2 min.
-
Doe de blokjes tomaat samen met de fijngesnipperde koriandersteeltjes bij de aubergines. Dek af en laat 15 min. garen.
-
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. afgedekt garen. Roer er op het einde de grofgesnipperde spinazie onder en laat even warm worden.
-
Afwerking:
-
Werk elk bord groentecurry af met 1 eetl. yoghurt en wat grofgehakte korianderblaadjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de kikkererwten goed onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
-
Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.
-
Hak de spinazie grof en snipper de ui fijn.
-
Hak de blaadjes van de koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
-
Plet de korianderbolletjes en de komijnzaadjes met de bolle kant van een lepel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak 5 min.
-
Voeg alle gedroogde kruiden toe en roerbak nog 2 min.
-
Doe de blokjes tomaat samen met de fijngesnipperde koriandersteeltjes bij de aubergines. Dek af en laat 15 min. garen.
-
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. afgedekt garen. Roer er op het einde de grofgesnipperde spinazie onder en laat even warm worden.
-
Afwerking:
-
Werk elk bord groentecurry af met 1 eetl. yoghurt en wat grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim