Groentelasagne
Groentelasagne

Groentelasagne

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 87.3 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in dunne repen van max. 1/2 cm dik.

  4. Pluk de blaadjes van het halve plantje basilicum en hak grof.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook 10 min.

  9. Voeg de tomatenstukjes met groenten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  10. Voeg de grofgehakte basilicumblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus en schik er enkele lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de vellen elkaar niet overlappen.

  12. Verdeel er opnieuw een laagje tomatensaus over en bedek met reepjes courgette. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Bedek opnieuw met lasagnevellen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte pecorino.

  14. Zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en bovenaan mooi bruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in dunne repen van max. 1/2 cm dik.

  4. Pluk de blaadjes van het halve plantje basilicum en hak grof.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook 10 min.

  9. Voeg de tomatenstukjes met groenten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  10. Voeg de grofgehakte basilicumblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus en schik er enkele lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de vellen elkaar niet overlappen.

  12. Verdeel er opnieuw een laagje tomatensaus over en bedek met reepjes courgette. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Bedek opnieuw met lasagnevellen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte pecorino.

  14. Zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en bovenaan mooi bruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 87.3 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal