- Bewaar

- Bewaar
Groentelasagne
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in dunne repen van max. 1/2 cm dik.
-
Pluk de blaadjes van het halve plantje basilicum en hak grof.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook 10 min.
-
Voeg de tomatenstukjes met groenten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de grofgehakte basilicumblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus en schik er enkele lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de vellen elkaar niet overlappen.
-
Verdeel er opnieuw een laagje tomatensaus over en bedek met reepjes courgette. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bedek opnieuw met lasagnevellen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte pecorino.
-
Zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en bovenaan mooi bruin.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in dunne repen van max. 1/2 cm dik.
-
Pluk de blaadjes van het halve plantje basilicum en hak grof.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook 10 min.
-
Voeg de tomatenstukjes met groenten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de grofgehakte basilicumblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus en schik er enkele lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de vellen elkaar niet overlappen.
-
Verdeel er opnieuw een laagje tomatensaus over en bedek met reepjes courgette. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bedek opnieuw met lasagnevellen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte pecorino.
-
Zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en bovenaan mooi bruin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië