- Bewaar

- Bewaar
Groentelasagne met pompoen en pastinaak
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Hak de oreganoblaadjes fijn.
-
Snij de halve pompoen in fijne slierten met een dunschiller en meng er de fijngehakte oregano onder.
-
Schil de pastinaken en snij in fijne slierten met een dunschiller. Meng er de tijmblaadjes onder.
-
Snipper de peterselie, de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de witte wijn in een kookpot, samen met de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook. Laat het vocht volledig verdampen zonder de sjalot en het knoflook bruin te laten worden.
-
Voeg de boter toe en laat smelten. Roer er de bloem onder en giet er de bouillon en de room bij. Laat op een zacht vuur al roerend indikken. Kruid met peper en zout, en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Verdeel een beetje saus over de bodem van een ovenschaal en leg er 4 lasagnevellen naast elkaar in. Verdeel er de pompoenslierten over en kruid met peper en zout. Schep een laagje saus over de pompoen en leg er 4 lasagneblaadjes en de pastinaakreepjes op. Kruid met peper en zout. Verdeel er nog een laagje saus en 4 lasagnevellen over en eindig met de rest van de saus.
-
Snij de geitenkaas in gelijke schijfjes en schik boven op de lasagne.
-
Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje stokbrood en een groene salade.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Hak de oreganoblaadjes fijn.
-
Snij de halve pompoen in fijne slierten met een dunschiller en meng er de fijngehakte oregano onder.
-
Schil de pastinaken en snij in fijne slierten met een dunschiller. Meng er de tijmblaadjes onder.
-
Snipper de peterselie, de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de witte wijn in een kookpot, samen met de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook. Laat het vocht volledig verdampen zonder de sjalot en het knoflook bruin te laten worden.
-
Voeg de boter toe en laat smelten. Roer er de bloem onder en giet er de bouillon en de room bij. Laat op een zacht vuur al roerend indikken. Kruid met peper en zout, en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Verdeel een beetje saus over de bodem van een ovenschaal en leg er 4 lasagnevellen naast elkaar in. Verdeel er de pompoenslierten over en kruid met peper en zout. Schep een laagje saus over de pompoen en leg er 4 lasagneblaadjes en de pastinaakreepjes op. Kruid met peper en zout. Verdeel er nog een laagje saus en 4 lasagnevellen over en eindig met de rest van de saus.
-
Snij de geitenkaas in gelijke schijfjes en schik boven op de lasagne.
-
Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje stokbrood en een groene salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje