Groentelasagne met veggiegehakt
Groentelasagne met veggiegehakt

Groentelasagne met veggiegehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 28.1 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 46.8 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines in dunne schijfjes. Bestrooi met zout en laat 15 min. uitlekken in een vergiet. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  4. Snij intussen de mozzarella in schijfjes.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het vegetarische gehakt, de passata, de spaghettikruiden en peper toe. Meng goed en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  9. Vet een grote ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en bedek de bodem met een laagje aubergineschijfjes (leg ze mooi naast elkaar). Lepel er wat saus over en verdeel er een laagje mozzarellaschijfjes en een laagje courgetteschijfjes over.

  10. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de geraspte kaas.

  11. Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in blokjes. Snij 50 g ongeschilde courgette en 50 g aubergine in kleine stukjes. 2 Kook de aardappelblokjes en de groenten 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines in dunne schijfjes. Bestrooi met zout en laat 15 min. uitlekken in een vergiet. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  4. Snij intussen de mozzarella in schijfjes.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het vegetarische gehakt, de passata, de spaghettikruiden en peper toe. Meng goed en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  9. Vet een grote ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en bedek de bodem met een laagje aubergineschijfjes (leg ze mooi naast elkaar). Lepel er wat saus over en verdeel er een laagje mozzarellaschijfjes en een laagje courgetteschijfjes over.

  10. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de geraspte kaas.

  11. Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in blokjes. Snij 50 g ongeschilde courgette en 50 g aubergine in kleine stukjes. 2 Kook de aardappelblokjes en de groenten 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 28.1 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 46.8 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' Wolfberger A.O.P. Alsace

Bekijk het recept digitaal