Groentemuffins met hamreepjes
Groentemuffins met hamreepjes

Groentemuffins met hamreepjes

Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 157 kcal
Vet 6.7 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 13.9 g
Suiker 2.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 9.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de halve broccoli en bloemkool in roosjes en hak fijn.

  4. Rasp de courgette. Doe in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit met een lepel.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Klop het ei los en meng met de speltbloem, de olijfolie, het bakpoeder en de melk. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de geraspte kaas onder.

  8. Voeg de groenten en de hamreepjes toe en meng alles goed onder elkaar.

  9. Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffinbakvorm. Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg.

  10. Bak ± 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de halve broccoli en bloemkool in roosjes en hak fijn.

  4. Rasp de courgette. Doe in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit met een lepel.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Klop het ei los en meng met de speltbloem, de olijfolie, het bakpoeder en de melk. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de geraspte kaas onder.

  8. Voeg de groenten en de hamreepjes toe en meng alles goed onder elkaar.

  9. Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffinbakvorm. Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg.

  10. Bak ± 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 157 kcal
Vet 6.7 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 13.9 g
Suiker 2.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 9.5 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal