Groentepannetje met peultjes en kippenblokjes
Groentepannetje met peultjes en kippenblokjes

Groentepannetje met peultjes en kippenblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 36.7 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 38.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe. Giet af en snij de krieltjes in 2.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de kippenblokjes toe en bak 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de halve krieltjes, de peultjes en de spinazie toe en laat 5 à 10 min. mee garen. Roer er de pesto en de snoeptomaatjes onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe. Giet af en snij de krieltjes in 2.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de kippenblokjes toe en bak 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de halve krieltjes, de peultjes en de spinazie toe en laat 5 à 10 min. mee garen. Roer er de pesto en de snoeptomaatjes onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 36.7 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 38.8 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Duc de Lerme Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal