- Bewaar

- Bewaar
Groentepotje met vegetarische balletjes en aardappelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de selder in blokjes van ± 1/2 cm. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
-
Snij de champignons in 4.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Pureer met 2 dl melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan of kookpot met dikke bodem en roerbak de spaghettigroenten, de champignons en de selder 5 à 8 min.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Meng er de bloem met een klopper onder en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend 5 dl koude melk toe. Laat inkoken tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Meng de saus onder de groenten en voeg de vegetarische gehaktballetjes en de diepgevroren peterselie toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met het kerriepoeder en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Afwerking:
-
Werk de bodem af met de blaadjes selder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de selder in blokjes van ± 1/2 cm. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
-
Snij de champignons in 4.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Pureer met 2 dl melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan of kookpot met dikke bodem en roerbak de spaghettigroenten, de champignons en de selder 5 à 8 min.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Meng er de bloem met een klopper onder en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend 5 dl koude melk toe. Laat inkoken tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Meng de saus onder de groenten en voeg de vegetarische gehaktballetjes en de diepgevroren peterselie toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met het kerriepoeder en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Afwerking:
-
Werk de bodem af met de blaadjes selder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc