Groentepotje met vegetarische balletjes en aardappelpuree
Groentepotje met vegetarische balletjes en aardappelpuree

Groentepotje met vegetarische balletjes en aardappelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 17.1 g
Vezel 12 g
Eiwit 35.8 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de selder in blokjes van ± 1/2 cm. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Pureer met 2 dl melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan of kookpot met dikke bodem en roerbak de spaghettigroenten, de champignons en de selder 5 à 8 min.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Meng er de bloem met een klopper onder en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend 5 dl koude melk toe. Laat inkoken tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Meng de saus onder de groenten en voeg de vegetarische gehaktballetjes en de diepgevroren peterselie toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met het kerriepoeder en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Afwerking:
  12. Werk de bodem af met de blaadjes selder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de selder in blokjes van ± 1/2 cm. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Pureer met 2 dl melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan of kookpot met dikke bodem en roerbak de spaghettigroenten, de champignons en de selder 5 à 8 min.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Meng er de bloem met een klopper onder en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend 5 dl koude melk toe. Laat inkoken tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Meng de saus onder de groenten en voeg de vegetarische gehaktballetjes en de diepgevroren peterselie toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met het kerriepoeder en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Afwerking:
  12. Werk de bodem af met de blaadjes selder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 17.1 g
Vezel 12 g
Eiwit 35.8 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal