Groentesoep met kaas
Groentesoep met kaas

Groentesoep met kaas

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 14.9 g
Eiwit 18.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de aardappel en de verse prei in grove stukken.

  4. Verwijder de korst van de Wijnendale en snij in blokjes.

  5. Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

  6. Snij de champignons in stukken en stoof 10 min. in 1 eetl. boter.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de prei al roerend gedurende 2 min.

  9. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de bouillon. Laat gaar worden gedurende 25 min.

  10. Voeg de blokjes kaas toe en mix de soep fijn. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Voeg de kervel en de champignons toe en verwarm nog 2 min.

  12. Afwerking:
  13. Garneer met de reepjes gerookte ham en serveer onmiddellijk met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de aardappel en de verse prei in grove stukken.

  4. Verwijder de korst van de Wijnendale en snij in blokjes.

  5. Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

  6. Snij de champignons in stukken en stoof 10 min. in 1 eetl. boter.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de prei al roerend gedurende 2 min.

  9. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de bouillon. Laat gaar worden gedurende 25 min.

  10. Voeg de blokjes kaas toe en mix de soep fijn. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Voeg de kervel en de champignons toe en verwarm nog 2 min.

  12. Afwerking:
  13. Garneer met de reepjes gerookte ham en serveer onmiddellijk met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 14.9 g
Eiwit 18.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn JBG Chenin Blanc Jean-Bernard Germain A.C. Anjou

Bekijk het recept digitaal