Groentetaart met feta en dennenpitten
Groentetaart met feta en dennenpitten

Groentetaart met feta en dennenpitten

1 u. 5 min.
Lunch
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 18.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix de eieren met de melk en de feta. Kruid met peper, een snuifje zout en wat cayennepeper.

  3. Bereiding:
  4. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.

  5. Verdeel er de diepgevroren groentemengeling over en de spekblokjes.

  6. Giet er het gemixte eimengsel over.

  7. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Strooi er de dennenpitten over en laat nog 15 à 25 min. bakken. De eibereiding moet in het midden goed gestold zijn. Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.

  8. Afwerking:
  9. Snij de taart in punten en serveer warm of lauw met een gemengd slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix de eieren met de melk en de feta. Kruid met peper, een snuifje zout en wat cayennepeper.

  3. Bereiding:
  4. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.

  5. Verdeel er de diepgevroren groentemengeling over en de spekblokjes.

  6. Giet er het gemixte eimengsel over.

  7. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Strooi er de dennenpitten over en laat nog 15 à 25 min. bakken. De eibereiding moet in het midden goed gestold zijn. Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.

  8. Afwerking:
  9. Snij de taart in punten en serveer warm of lauw met een gemengd slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 18.2 g

Bekijk het recept digitaal