Groentetaart met tempé en komijn
Groentetaart met tempé en komijn

Groentetaart met tempé en komijn

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 50.2 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika, de ui en de courgette in kleine stukjes. Kook ze 5 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.

  3. Klop de eieren los samen met de saffraan, de komijn, de paprika, de helft van het bieslook en de room.

  4. Snij de tempé in reepjes.

  5. Snij de komkommer in kleine blokjes.

  6. Snipper de muntblaadjes en de rest van het bieslook zeer fijn.

  7. Rasp de helft van de citroenschil.

  8. Meng de couscous met de rozijntjes en 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 2 soepkoppen kokend water over. Dek af en laat zwellen.

  9. Bereiding:
  10. Maak de taart: leg de voorgerolde bladerdeegtaartbodem in een taartvorm, het bakpapier naar onderen. Prik er enkele keren in met een vork.

  11. Verdeel de gekookte groenten, de tempé en de kerstomaten over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).

  12. Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 eetl. olijfolie, de gesnipperde muntblaadjes, 1 koffiel. citroensap en de rest van het gesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  13. Meng het couscousmeel, de citroenschil en de komkommer.

  14. Afwerking:
  15. Dien de taart warm of lauw op met de rozijntjescouscous en de yoghurtsaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika, de ui en de courgette in kleine stukjes. Kook ze 5 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.

  3. Klop de eieren los samen met de saffraan, de komijn, de paprika, de helft van het bieslook en de room.

  4. Snij de tempé in reepjes.

  5. Snij de komkommer in kleine blokjes.

  6. Snipper de muntblaadjes en de rest van het bieslook zeer fijn.

  7. Rasp de helft van de citroenschil.

  8. Meng de couscous met de rozijntjes en 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 2 soepkoppen kokend water over. Dek af en laat zwellen.

  9. Bereiding:
  10. Maak de taart: leg de voorgerolde bladerdeegtaartbodem in een taartvorm, het bakpapier naar onderen. Prik er enkele keren in met een vork.

  11. Verdeel de gekookte groenten, de tempé en de kerstomaten over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).

  12. Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 eetl. olijfolie, de gesnipperde muntblaadjes, 1 koffiel. citroensap en de rest van het gesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  13. Meng het couscousmeel, de citroenschil en de komkommer.

  14. Afwerking:
  15. Dien de taart warm of lauw op met de rozijntjescouscous en de yoghurtsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 50.2 g
Eiwit 19.9 g

Bekijk het recept digitaal