- Bewaar

- Bewaar
Groentetaart met tempé en komijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika, de ui en de courgette in kleine stukjes. Kook ze 5 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.
-
Klop de eieren los samen met de saffraan, de komijn, de paprika, de helft van het bieslook en de room.
-
Snij de tempé in reepjes.
-
Snij de komkommer in kleine blokjes.
-
Snipper de muntblaadjes en de rest van het bieslook zeer fijn.
-
Rasp de helft van de citroenschil.
-
Meng de couscous met de rozijntjes en 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 2 soepkoppen kokend water over. Dek af en laat zwellen.
-
Bereiding:
-
Maak de taart: leg de voorgerolde bladerdeegtaartbodem in een taartvorm, het bakpapier naar onderen. Prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel de gekookte groenten, de tempé en de kerstomaten over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
-
Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 eetl. olijfolie, de gesnipperde muntblaadjes, 1 koffiel. citroensap en de rest van het gesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Meng het couscousmeel, de citroenschil en de komkommer.
-
Afwerking:
-
Dien de taart warm of lauw op met de rozijntjescouscous en de yoghurtsaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika, de ui en de courgette in kleine stukjes. Kook ze 5 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.
-
Klop de eieren los samen met de saffraan, de komijn, de paprika, de helft van het bieslook en de room.
-
Snij de tempé in reepjes.
-
Snij de komkommer in kleine blokjes.
-
Snipper de muntblaadjes en de rest van het bieslook zeer fijn.
-
Rasp de helft van de citroenschil.
-
Meng de couscous met de rozijntjes en 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 2 soepkoppen kokend water over. Dek af en laat zwellen.
-
Bereiding:
-
Maak de taart: leg de voorgerolde bladerdeegtaartbodem in een taartvorm, het bakpapier naar onderen. Prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel de gekookte groenten, de tempé en de kerstomaten over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
-
Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 eetl. olijfolie, de gesnipperde muntblaadjes, 1 koffiel. citroensap en de rest van het gesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Meng het couscousmeel, de citroenschil en de komkommer.
-
Afwerking:
-
Dien de taart warm of lauw op met de rozijntjescouscous en de yoghurtsaus.