Groenteterrine met pestovinaigrette
Groenteterrine met pestovinaigrette

Groenteterrine met pestovinaigrette

1 u. 20 min.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 8.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in kleine blokjes en hou het groen apart. Weeg de blokjes venkel en vul aan met erwten, tot u 500 g hebt.

  3. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de wortelen in schijfjes.

  4. Maak de vinaigrette: pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Voeg de olijfolie, de balsamicoazijn en 1 koffiel. rode pesto toe. Zet koel weg.

  5. Smeer een langwerpige cakevorm in met boter.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwtjes en de venkel gedurende 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en druk goed aan.

  8. Kook de jonge wortelen gedurende 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  9. Doe de venkel en de erwtjes in een mengbeker. Voeg het venkelgroen, 1 dl lichte room, 1 ei en 1 eidooier toe. Mix tot een gladde massa. Breng op smaak met 1/2 koffiel. dragon, peper en zout. Verdeel dit mengsel over de beboterde cakevorm.

  10. Mix de wortelen met 1 dl lichte room, 1 ei en 1 eidooier. Meng met 2 eetl. rode pesto en de stukjes zongedroogde tomaten. Kruid met peper en zout. Verdeel de wortelmousse over de venkelmousse.

  11. Zet gedurende 45 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  12. Keer de terrine om op een schotel (maak de randen eerst los met een mes) en bewaar op een koele plaats tot de volgende dag.

  13. Afwerking:
  14. Snij de terrine in sneden en lepel er de pestovinaigrette rond.

Tip

Gegrilde scampi's Laat 16 gepelde tijgergarnalen (diepvries, Kelvin) oppervlakkig ontdooien. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met Italiaanse mix (molen, Topaz). Bewaar 30 min. op een koele plaats. Zet de scampi's gedurende ± 5 min. onder een hete grill. Draai ze halfweg om. Verdeel de scampi's over de terrine.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in kleine blokjes en hou het groen apart. Weeg de blokjes venkel en vul aan met erwten, tot u 500 g hebt.

  3. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de wortelen in schijfjes.

  4. Maak de vinaigrette: pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Voeg de olijfolie, de balsamicoazijn en 1 koffiel. rode pesto toe. Zet koel weg.

  5. Smeer een langwerpige cakevorm in met boter.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwtjes en de venkel gedurende 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en druk goed aan.

  8. Kook de jonge wortelen gedurende 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  9. Doe de venkel en de erwtjes in een mengbeker. Voeg het venkelgroen, 1 dl lichte room, 1 ei en 1 eidooier toe. Mix tot een gladde massa. Breng op smaak met 1/2 koffiel. dragon, peper en zout. Verdeel dit mengsel over de beboterde cakevorm.

  10. Mix de wortelen met 1 dl lichte room, 1 ei en 1 eidooier. Meng met 2 eetl. rode pesto en de stukjes zongedroogde tomaten. Kruid met peper en zout. Verdeel de wortelmousse over de venkelmousse.

  11. Zet gedurende 45 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  12. Keer de terrine om op een schotel (maak de randen eerst los met een mes) en bewaar op een koele plaats tot de volgende dag.

  13. Afwerking:
  14. Snij de terrine in sneden en lepel er de pestovinaigrette rond.

Tip

Gegrilde scampi's Laat 16 gepelde tijgergarnalen (diepvries, Kelvin) oppervlakkig ontdooien. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met Italiaanse mix (molen, Topaz). Bewaar 30 min. op een koele plaats. Zet de scampi's gedurende ± 5 min. onder een hete grill. Draai ze halfweg om. Verdeel de scampi's over de terrine.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 8.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Schitterende geel-groene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig en rond in de mond. Krachtig en evenwichtig, met een vrij lange afdronk. Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge witte moezelwijn (Luxemburg), met een subtiel parfum.

Bekijk het recept digitaal