Groentetorentjes met garnaaltjes en gazpachosausje
Groentetorentjes met garnaaltjes en gazpachosausje

Groentetorentjes met garnaaltjes en gazpachosausje

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 16.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de rode ui fijn.

  3. Snipper de dille fijn en bewaar enkele takjes ter versiering.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snij de halve komkommer met schil in blokjes van 1/2 cm, de andere halve komkommer (voor het sausje) mag in grove stukken.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt), verwijder de pitten en snij in blokjes.

  7. Laat de garnalen ontdooien en dep goed droog.

  8. Bereiding:
  9. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Meng met de blokjes komkommer met schil en 2/3 van de in blokjes gesneden tomaten, de versnipperde peterselie en 1 eetl. olijfolie.

  10. Meng de garnalen met de fijngehakte ui en de versnipperde dille. Kruid met peper en zout.

  11. Bereid de saus: doe de stukken komkommer zonder schil, het teentje knoflook, de rest van de tomatenblokjes en het tomatensap in een kom en mix alles tot een gladde saus. Kruid naar smaak met het citroensap, de tabasco, de balsamicoazijn, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord een torentje van de tarwegraantjes met groenten en verdeel er de garnalenmengeling bovenop. Gebruik een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem voor een mooi resultaat.

  14. Versier met een takje dille en garneer de borden met de saus, vlak voor het opdienen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de rode ui fijn.

  3. Snipper de dille fijn en bewaar enkele takjes ter versiering.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snij de halve komkommer met schil in blokjes van 1/2 cm, de andere halve komkommer (voor het sausje) mag in grove stukken.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt), verwijder de pitten en snij in blokjes.

  7. Laat de garnalen ontdooien en dep goed droog.

  8. Bereiding:
  9. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Meng met de blokjes komkommer met schil en 2/3 van de in blokjes gesneden tomaten, de versnipperde peterselie en 1 eetl. olijfolie.

  10. Meng de garnalen met de fijngehakte ui en de versnipperde dille. Kruid met peper en zout.

  11. Bereid de saus: doe de stukken komkommer zonder schil, het teentje knoflook, de rest van de tomatenblokjes en het tomatensap in een kom en mix alles tot een gladde saus. Kruid naar smaak met het citroensap, de tabasco, de balsamicoazijn, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord een torentje van de tarwegraantjes met groenten en verdeel er de garnalenmengeling bovenop. Gebruik een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem voor een mooi resultaat.

  14. Versier met een takje dille en garneer de borden met de saus, vlak voor het opdienen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 16.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Een grote witte wijn met licht-gouden kleur en fijne aroma's van exotisch en citrusfruit. Fris en fruitig boeket met indrukken van lichtgerookt hout.

Bekijk het recept digitaal