- Bewaar

- Bewaar
Groentevelouté met scampi's
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel in dunne staafjes van ± 2 cm lang en 0,5 cm doorsnede.
-
Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap.
-
Laat de stukken broccoli ontdooien, snij het grootste gedeelte van de stengel weg en snij het roosje in vier.
-
Laat de partyscampi's volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook met de wortelstaafjes. Laat gedurende 5 min. zachtjes koken. Doe er dan de wijn bij en het citroensap. Zet het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat gedurende 8 min. zachtjes garen.
-
Doe er dan de broccoli en de champignons bij. Laat 5 min. verder sudderen. Doe de room in de pan en laat gedurende 2 à 3 min. op een hevig vuur koken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de partyscampi's toe en laat nog even verwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de velouté over 4 diepe borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over. Geef er stokbrood bij of schik 3 kleine gekookte primeuraardappelen op de rand van elk bord.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel in dunne staafjes van ± 2 cm lang en 0,5 cm doorsnede.
-
Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap.
-
Laat de stukken broccoli ontdooien, snij het grootste gedeelte van de stengel weg en snij het roosje in vier.
-
Laat de partyscampi's volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook met de wortelstaafjes. Laat gedurende 5 min. zachtjes koken. Doe er dan de wijn bij en het citroensap. Zet het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat gedurende 8 min. zachtjes garen.
-
Doe er dan de broccoli en de champignons bij. Laat 5 min. verder sudderen. Doe de room in de pan en laat gedurende 2 à 3 min. op een hevig vuur koken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de partyscampi's toe en laat nog even verwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de velouté over 4 diepe borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over. Geef er stokbrood bij of schik 3 kleine gekookte primeuraardappelen op de rand van elk bord.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili