Groentevelouté met scampi's
Groentevelouté met scampi's

Groentevelouté met scampi's

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortel in dunne staafjes van ± 2 cm lang en 0,5 cm doorsnede.

  4. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap.

  5. Laat de stukken broccoli ontdooien, snij het grootste gedeelte van de stengel weg en snij het roosje in vier.

  6. Laat de partyscampi's volledig ontdooien en dep goed droog.

  7. Bereiding:
  8. Breng de kippenbouillon aan de kook met de wortelstaafjes. Laat gedurende 5 min. zachtjes koken. Doe er dan de wijn bij en het citroensap. Zet het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat gedurende 8 min. zachtjes garen.

  9. Doe er dan de broccoli en de champignons bij. Laat 5 min. verder sudderen. Doe de room in de pan en laat gedurende 2 à 3 min. op een hevig vuur koken. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de partyscampi's toe en laat nog even verwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de velouté over 4 diepe borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over. Geef er stokbrood bij of schik 3 kleine gekookte primeuraardappelen op de rand van elk bord.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortel in dunne staafjes van ± 2 cm lang en 0,5 cm doorsnede.

  4. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap.

  5. Laat de stukken broccoli ontdooien, snij het grootste gedeelte van de stengel weg en snij het roosje in vier.

  6. Laat de partyscampi's volledig ontdooien en dep goed droog.

  7. Bereiding:
  8. Breng de kippenbouillon aan de kook met de wortelstaafjes. Laat gedurende 5 min. zachtjes koken. Doe er dan de wijn bij en het citroensap. Zet het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat gedurende 8 min. zachtjes garen.

  9. Doe er dan de broccoli en de champignons bij. Laat 5 min. verder sudderen. Doe de room in de pan en laat gedurende 2 à 3 min. op een hevig vuur koken. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de partyscampi's toe en laat nog even verwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de velouté over 4 diepe borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over. Geef er stokbrood bij of schik 3 kleine gekookte primeuraardappelen op de rand van elk bord.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 13.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili

Bekijk het recept digitaal