Groentewok met krokante visblokjes

Groentewok met krokante visblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 77.7 g
Eiwit 43.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de wokmix volledig ontdooien en dep de blokjes vis goed droog.

  4. Snij de wortelen in linten.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Rasp de gember.

  7. Snipper de koriander fijn en meng onder de panko.

  8. Klop de eiwitten los.

  9. Kruid de bloem met peper en zout.

  10. Snij de limoen in partjes.

  11. Bereiding:
  12. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lente-uitjes, de wortellinten en de sojascheuten ± 5 min. Voeg de sojasaus en de woksaus toe. Kruid met peper. Haal de groenten uit de wok en hou warm.

  14. Wentel intussen de stukjes vis eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de gekruide panko.

  15. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de helft van de visblokjes 5 min. aan alle kanten, tot ze krokant zijn. Voeg de rest van de rijstolie toe en roerbak de andere visblokjes.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de rijst, de gewokte groenten en de vis over de borden. Garneer met een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de wokmix volledig ontdooien en dep de blokjes vis goed droog.

  4. Snij de wortelen in linten.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Rasp de gember.

  7. Snipper de koriander fijn en meng onder de panko.

  8. Klop de eiwitten los.

  9. Kruid de bloem met peper en zout.

  10. Snij de limoen in partjes.

  11. Bereiding:
  12. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lente-uitjes, de wortellinten en de sojascheuten ± 5 min. Voeg de sojasaus en de woksaus toe. Kruid met peper. Haal de groenten uit de wok en hou warm.

  14. Wentel intussen de stukjes vis eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de gekruide panko.

  15. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de helft van de visblokjes 5 min. aan alle kanten, tot ze krokant zijn. Voeg de rest van de rijstolie toe en roerbak de andere visblokjes.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de rijst, de gewokte groenten en de vis over de borden. Garneer met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 77.7 g
Eiwit 43.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal