- Bewaar
- Bewaar
Groentewok met krokante visblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys `Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de wokmix volledig ontdooien en dep de blokjes vis goed droog.
-
Snij de wortelen in linten.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Rasp de gember.
-
Snipper de koriander fijn en meng onder de panko.
-
Klop de eiwitten los.
-
Kruid de bloem met peper en zout.
-
Snij de limoen in partjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lente-uitjes, de wortellinten en de sojascheuten ± 5 min. Voeg de sojasaus en de woksaus toe. Kruid met peper. Haal de groenten uit de wok en hou warm.
-
Wentel intussen de stukjes vis eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de gekruide panko.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de helft van de visblokjes 5 min. aan alle kanten, tot ze krokant zijn. Voeg de rest van de rijstolie toe en roerbak de andere visblokjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst, de gewokte groenten en de vis over de borden. Garneer met een partje limoen.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys `Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de wokmix volledig ontdooien en dep de blokjes vis goed droog.
-
Snij de wortelen in linten.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Rasp de gember.
-
Snipper de koriander fijn en meng onder de panko.
-
Klop de eiwitten los.
-
Kruid de bloem met peper en zout.
-
Snij de limoen in partjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de geraspte gember, de lente-uitjes, de wortellinten en de sojascheuten ± 5 min. Voeg de sojasaus en de woksaus toe. Kruid met peper. Haal de groenten uit de wok en hou warm.
-
Wentel intussen de stukjes vis eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de gekruide panko.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de helft van de visblokjes 5 min. aan alle kanten, tot ze krokant zijn. Voeg de rest van de rijstolie toe en roerbak de andere visblokjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst, de gewokte groenten en de vis over de borden. Garneer met een partje limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys `Nottage Hill' Chardonnay Australië