Groentewok met scampi's
Groentewok met scampi's

Groentewok met scampi's

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 20 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1 u. marineren)

  3. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

  4. Schil de gember en rasp.

  5. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Doe ze in een kom samen met de olijfolie, het sap en de zeste van de citroen en de geraspte gember. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  6. Snipper intussen de lenteuitjes en de sjalotten fijn.

  7. Plet de korianderbolletjes met de platte kant van een mes.

  8. Verwijder de steeltjes van de spinazie.

  9. Snij de champignons in 4.

  10. Verwijder het harde uiteinde van de asperges. Snij de asperges in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 4 cm.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de kurkuma en de koriander toe. Meng goed.

  13. Doe de rijst en dubbel zoveel water in de kookpot, samen met een mespunt zout. Laat 12 à 15 min. koken.

  14. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de licht droog gedepte scampi's 1 à 2 min. aan elke kant. Hou de marinade apart.

  15. Haal de scampi's uit de wok en hou warm. Voeg 1 eetl. rijstolie toe en bak de rest van de fijngesnipperde sjalot glazig.

  16. Voeg de asperges en de marinade toe en bak 4 à 5 min. op een hevig vuur. Roer regelmatig.

  17. Doe de champignons erbij en roerbak nog 2 min. op een hevig vuur.

  18. Voeg de spinazie toe aan de groentemengeling en laat al roerend smelten.

  19. Meng er de scampi's en de gekookte rijst onder.

  20. Afwerking:
  21. Verdeel over de borden en versier met fijngesnipperde lenteui en muntblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1 u. marineren)

  3. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

  4. Schil de gember en rasp.

  5. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Doe ze in een kom samen met de olijfolie, het sap en de zeste van de citroen en de geraspte gember. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  6. Snipper intussen de lenteuitjes en de sjalotten fijn.

  7. Plet de korianderbolletjes met de platte kant van een mes.

  8. Verwijder de steeltjes van de spinazie.

  9. Snij de champignons in 4.

  10. Verwijder het harde uiteinde van de asperges. Snij de asperges in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 4 cm.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de kurkuma en de koriander toe. Meng goed.

  13. Doe de rijst en dubbel zoveel water in de kookpot, samen met een mespunt zout. Laat 12 à 15 min. koken.

  14. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de licht droog gedepte scampi's 1 à 2 min. aan elke kant. Hou de marinade apart.

  15. Haal de scampi's uit de wok en hou warm. Voeg 1 eetl. rijstolie toe en bak de rest van de fijngesnipperde sjalot glazig.

  16. Voeg de asperges en de marinade toe en bak 4 à 5 min. op een hevig vuur. Roer regelmatig.

  17. Doe de champignons erbij en roerbak nog 2 min. op een hevig vuur.

  18. Voeg de spinazie toe aan de groentemengeling en laat al roerend smelten.

  19. Meng er de scampi's en de gekookte rijst onder.

  20. Afwerking:
  21. Verdeel over de borden en versier met fijngesnipperde lenteui en muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 20 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve Miguel Torres Central Valley - Chili (witte wijn) Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc (witte wijn)

Bekijk het recept digitaal