Grote pastaschotel voor kleine kabouters
Grote pastaschotel voor kleine kabouters

Grote pastaschotel voor kleine kabouters

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 35.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de champignons in 4 of 6 (afhankelijk van de grootte).

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Verdeel de halve bloemkool in kleine roosjes

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's 2 min. aan elke kant. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken.

  11. Haal de gebakken chipolata's uit de pan en snij in stukjes van 2 à 3 cm. Doe terug in de pan bij de champignons en roer er de lichte room, de mosterd en de kerstomaten onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Meng de bloemkool met de pasta, de chipolata's en de champignonsaus. Giet alles in een grote ovenschotel en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de grill aan voor een mooie goudbruine kleur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de champignons in 4 of 6 (afhankelijk van de grootte).

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Verdeel de halve bloemkool in kleine roosjes

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's 2 min. aan elke kant. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken.

  11. Haal de gebakken chipolata's uit de pan en snij in stukjes van 2 à 3 cm. Doe terug in de pan bij de champignons en roer er de lichte room, de mosterd en de kerstomaten onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Meng de bloemkool met de pasta, de chipolata's en de champignonsaus. Giet alles in een grote ovenschotel en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de grill aan voor een mooie goudbruine kleur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 35.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Diane de Nages rosé A.O.P. Costières de Nîmes

Bekijk het recept digitaal