- Bewaar

- Bewaar
Halve appeltjes met zoete rodekool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern van de rodekool met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Kook de reepjes gaar in kokend water met de wittewijnazijn gedurende 10 min.
-
Bereiding:
-
Laat de rodekool uitlekken. Doe de reepjes opnieuw in de kookpot en overgiet met het appel-kersensap. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Snij de appelen in 2 en verwijder het klokhuis. Vul de halve appelen met de reepjes rodekool. Verwarm de appelen in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min.
Dit bijgerecht past heerlijk bij worst, pens of varkensvlees.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern van de rodekool met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Kook de reepjes gaar in kokend water met de wittewijnazijn gedurende 10 min.
-
Bereiding:
-
Laat de rodekool uitlekken. Doe de reepjes opnieuw in de kookpot en overgiet met het appel-kersensap. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Snij de appelen in 2 en verwijder het klokhuis. Vul de halve appelen met de reepjes rodekool. Verwarm de appelen in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min.
Dit bijgerecht past heerlijk bij worst, pens of varkensvlees.