Halve appeltjes met zoete rodekool
Halve appeltjes met zoete rodekool

Halve appeltjes met zoete rodekool

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 0.1 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van de rodekool met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  3. Kook de reepjes gaar in kokend water met de wittewijnazijn gedurende 10 min.

  4. Bereiding:
  5. Laat de rodekool uitlekken. Doe de reepjes opnieuw in de kookpot en overgiet met het appel-kersensap. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Snij de appelen in 2 en verwijder het klokhuis. Vul de halve appelen met de reepjes rodekool. Verwarm de appelen in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min.

Tip

Dit bijgerecht past heerlijk bij worst, pens of varkensvlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van de rodekool met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  3. Kook de reepjes gaar in kokend water met de wittewijnazijn gedurende 10 min.

  4. Bereiding:
  5. Laat de rodekool uitlekken. Doe de reepjes opnieuw in de kookpot en overgiet met het appel-kersensap. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Snij de appelen in 2 en verwijder het klokhuis. Vul de halve appelen met de reepjes rodekool. Verwarm de appelen in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min.

Tip

Dit bijgerecht past heerlijk bij worst, pens of varkensvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 0.1 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 1.3 g

Bekijk het recept digitaal