Hamburger met broccolipuree en champignons
Hamburger met broccolipuree en champignons

Hamburger met broccolipuree en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 40 g
Suiker 3.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 38.5 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukken.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen en de stukjes broccolisteel 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook de broccoliroosjes onafgedekt 4 min. in een andere kookpot met lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de olijfolie en 1 eetl. boter in een brede kookpot en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 2 min. stoven. Kruid met peper.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant.

  12. Stamp de aardappelen fijn en meng er de zure room onder. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er het bieslook onder.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Snij 100 g broccoli en 75 g champignons in kleinere stukken. 2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 10 min. de champignons en de broccoli toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukken.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen en de stukjes broccolisteel 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook de broccoliroosjes onafgedekt 4 min. in een andere kookpot met lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de olijfolie en 1 eetl. boter in een brede kookpot en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 2 min. stoven. Kruid met peper.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant.

  12. Stamp de aardappelen fijn en meng er de zure room onder. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er het bieslook onder.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Snij 100 g broccoli en 75 g champignons in kleinere stukken. 2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 10 min. de champignons en de broccoli toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 40 g
Suiker 3.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 38.5 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Le Grand Cos A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal