- Bewaar

- Bewaar
Hamburger met gratin van groenekool en wortel
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden witbier Wijn Château Bois des Brandes A.C. Blaye - Côtes de Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 15 min.)
-
Snij de groenekool in fijne reepjes en kook ze ± 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Snij de ui en de wortelen in kleine stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de stukjes wortel toe en roerbak 5 min. Meng er de groenekoolreepjes onder en schik alles in een ovenschotel.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en blijf roeren. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de hamburgers ± 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Dien op met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden witbier Wijn Château Bois des Brandes A.C. Blaye - Côtes de Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 15 min.)
-
Snij de groenekool in fijne reepjes en kook ze ± 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Snij de ui en de wortelen in kleine stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de stukjes wortel toe en roerbak 5 min. Meng er de groenekoolreepjes onder en schik alles in een ovenschotel.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en blijf roeren. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de hamburgers ± 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Dien op met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden witbier Wijn Château Bois des Brandes A.C. Blaye - Côtes de Bordeaux