Hamburger met gratin van groenekool en wortel
Hamburger met gratin van groenekool en wortel

Hamburger met gratin van groenekool en wortel

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 45.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 15 min.)

  3. Snij de groenekool in fijne reepjes en kook ze ± 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. Snij de ui en de wortelen in kleine stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de stukjes wortel toe en roerbak 5 min. Meng er de groenekoolreepjes onder en schik alles in een ovenschotel.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en blijf roeren. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  9. Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de hamburgers ± 5 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 15 min.)

  3. Snij de groenekool in fijne reepjes en kook ze ± 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. Snij de ui en de wortelen in kleine stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de stukjes wortel toe en roerbak 5 min. Meng er de groenekoolreepjes onder en schik alles in een ovenschotel.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en blijf roeren. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  9. Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de hamburgers ± 5 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 45.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden witbier Wijn Château Bois des Brandes A.C. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal