Hamburger van coeur de boeuf met frietjes van zoete aardappel
Hamburger van coeur de boeuf met frietjes van zoete aardappel

Hamburger van coeur de boeuf met frietjes van zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 49 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 48.6 g
Suiker 27.7 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 35.2 g
Zout 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in frieten van 1 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en meng goed. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de tomaten horizontaal in 2 (het kroontje mag eraan blijven). Hol elke helft een beetje uit.

  6. Snij met een dunschiller lange slierten van de halve komkommer.

  7. Meng de yoghurt onder de ricotta en kruid met peper en zout.

  8. Trek de blaadjes van de halve krop sla.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de barbecueburgers 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Schik de onderste helft van elke tomaat op de borden. Leg er een burger op en bedek met sla, komkommer en groentesalade. Bedek met de bovenste helft van de tomaat. Serveer de tomatenburger met de frietjes en de yoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in frieten van 1 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en meng goed. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de tomaten horizontaal in 2 (het kroontje mag eraan blijven). Hol elke helft een beetje uit.

  6. Snij met een dunschiller lange slierten van de halve komkommer.

  7. Meng de yoghurt onder de ricotta en kruid met peper en zout.

  8. Trek de blaadjes van de halve krop sla.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de barbecueburgers 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Schik de onderste helft van elke tomaat op de borden. Leg er een burger op en bedek met sla, komkommer en groentesalade. Bedek met de bovenste helft van de tomaat. Serveer de tomatenburger met de frietjes en de yoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 49 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 48.6 g
Suiker 27.7 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 35.2 g
Zout 4.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Château Machorre A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal