Hamburgers met mosterdsausje en groentepuree
Hamburgers met mosterdsausje en groentepuree

Hamburgers met mosterdsausje en groentepuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 30.3 g
Eiwit 32.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Bereiding:
  5. Doe de diepgevroren groentepuree samen met de melk in een kookpot en laat 10 à 15 min. opwarmen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Kook ondertussen de broccoliroosjes en -blokjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de hamburgers 3 à 4 min. gaar aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Overgiet de hamburgers met de room en roer er de mosterd onder. Laat nog 1 min. opwarmen en schraap de braadresten los met een houten lepel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Bereiding:
  5. Doe de diepgevroren groentepuree samen met de melk in een kookpot en laat 10 à 15 min. opwarmen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Kook ondertussen de broccoliroosjes en -blokjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de hamburgers 3 à 4 min. gaar aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Overgiet de hamburgers met de room en roer er de mosterd onder. Laat nog 1 min. opwarmen en schraap de braadresten los met een houten lepel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 30.3 g
Eiwit 32.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn 1492 Merlot-Bonarda Sangiovese Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal