Hartige bloemkoolcake met spekjes
Hartige bloemkoolcake met spekjes

Hartige bloemkoolcake met spekjes

Lunch
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 7 à 8 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Snij de halfgedroogde kerstomaten in dunne reepjes.

  7. Bak de spekreepjes krokant en goudbruin in een pan. Laat uit-lekken op keukenpapier.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop intussen de eieren los met een vork en meng er de melk en de yoghurt onder .

  11. Voeg de bloemkoolroosjes, de reepjes halfgedroogde kerstomaat en de gebakken spekreepjes toe. Meng er ook de geraspte kaas, de geroosterde pijnboompitten en de fijngesnipperde dille onder. Breng op smaak met het saffraanpoeder en kruid goed met zwarte peper en zout.

  12. Meng er ten slotte de bloem en het bakpoeder onder.

  13. Bedek een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 50 min. in de voorverwarm-de oven. Laat de cake afkoelen in de bakvorm (hij mag lauw zijn).

  14. Afwerking:
  15. Haal de lauwe cake uit de bakvorm en snij in plakken. Verdeel over de borden en geef er een groen slaatje bij of serveer bij een buffet. Ook lekker koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 7 à 8 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Snij de halfgedroogde kerstomaten in dunne reepjes.

  7. Bak de spekreepjes krokant en goudbruin in een pan. Laat uit-lekken op keukenpapier.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop intussen de eieren los met een vork en meng er de melk en de yoghurt onder .

  11. Voeg de bloemkoolroosjes, de reepjes halfgedroogde kerstomaat en de gebakken spekreepjes toe. Meng er ook de geraspte kaas, de geroosterde pijnboompitten en de fijngesnipperde dille onder. Breng op smaak met het saffraanpoeder en kruid goed met zwarte peper en zout.

  12. Meng er ten slotte de bloem en het bakpoeder onder.

  13. Bedek een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 50 min. in de voorverwarm-de oven. Laat de cake afkoelen in de bakvorm (hij mag lauw zijn).

  14. Afwerking:
  15. Haal de lauwe cake uit de bakvorm en snij in plakken. Verdeel over de borden en geef er een groen slaatje bij of serveer bij een buffet. Ook lekker koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 16 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal