Hartige cake met 3 kazen en beenham
Hartige cake met 3 kazen en beenham

Hartige cake met 3 kazen en beenham

1 u. 25 min.
Lunch
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 16.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de blokken kaas en de beenham in kleine, gelijke stukken.

  3. Doe het bier in een kom en meng met de mosterd, het selderijzout en zwarte peper (naar smaak). Voeg de stukjes kaas en beenham toe en roer goed.

  4. Bereiding:
  5. Breng de melk aan de kook.

  6. Mix ondertussen de eieren, de bloem en de gist in een kom tot een gladde massa. Meng met 1 dl arachideolie en mix er beetje bij beetje de warme melk onder.

  7. Voeg de geraspte emmentaler en de mengeling met kaas en beenham toe. Roer alles goed.

  8. Beboter een cakevorm en giet er het kazendeeg in. Zet 45 min. in een op 180 °C voor-verwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 15 min. rusten.

  9. Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. arachideolie met de walnotenolie en de xeresazijn. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Haal de cake uit de vorm en snij in sneetjes van 1,5 cm. Leg op elk bord een bedje sla, besprenkel met de vinaigrette en leg er 1 à 2 sneetjes cake op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de blokken kaas en de beenham in kleine, gelijke stukken.

  3. Doe het bier in een kom en meng met de mosterd, het selderijzout en zwarte peper (naar smaak). Voeg de stukjes kaas en beenham toe en roer goed.

  4. Bereiding:
  5. Breng de melk aan de kook.

  6. Mix ondertussen de eieren, de bloem en de gist in een kom tot een gladde massa. Meng met 1 dl arachideolie en mix er beetje bij beetje de warme melk onder.

  7. Voeg de geraspte emmentaler en de mengeling met kaas en beenham toe. Roer alles goed.

  8. Beboter een cakevorm en giet er het kazendeeg in. Zet 45 min. in een op 180 °C voor-verwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 15 min. rusten.

  9. Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. arachideolie met de walnotenolie en de xeresazijn. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Haal de cake uit de vorm en snij in sneetjes van 1,5 cm. Leg op elk bord een bedje sla, besprenkel met de vinaigrette en leg er 1 à 2 sneetjes cake op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 16.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Quintine

Bekijk het recept digitaal