- Bewaar

- Bewaar
Hartige cake met 3 kazen en beenham
Onze drankensuggesties
Bier Quintine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de blokken kaas en de beenham in kleine, gelijke stukken.
-
Doe het bier in een kom en meng met de mosterd, het selderijzout en zwarte peper (naar smaak). Voeg de stukjes kaas en beenham toe en roer goed.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook.
-
Mix ondertussen de eieren, de bloem en de gist in een kom tot een gladde massa. Meng met 1 dl arachideolie en mix er beetje bij beetje de warme melk onder.
-
Voeg de geraspte emmentaler en de mengeling met kaas en beenham toe. Roer alles goed.
-
Beboter een cakevorm en giet er het kazendeeg in. Zet 45 min. in een op 180 °C voor-verwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 15 min. rusten.
-
Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. arachideolie met de walnotenolie en de xeresazijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Haal de cake uit de vorm en snij in sneetjes van 1,5 cm. Leg op elk bord een bedje sla, besprenkel met de vinaigrette en leg er 1 à 2 sneetjes cake op.
Onze drankensuggesties
Bier Quintine
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de blokken kaas en de beenham in kleine, gelijke stukken.
-
Doe het bier in een kom en meng met de mosterd, het selderijzout en zwarte peper (naar smaak). Voeg de stukjes kaas en beenham toe en roer goed.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook.
-
Mix ondertussen de eieren, de bloem en de gist in een kom tot een gladde massa. Meng met 1 dl arachideolie en mix er beetje bij beetje de warme melk onder.
-
Voeg de geraspte emmentaler en de mengeling met kaas en beenham toe. Roer alles goed.
-
Beboter een cakevorm en giet er het kazendeeg in. Zet 45 min. in een op 180 °C voor-verwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 15 min. rusten.
-
Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. arachideolie met de walnotenolie en de xeresazijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Haal de cake uit de vorm en snij in sneetjes van 1,5 cm. Leg op elk bord een bedje sla, besprenkel met de vinaigrette en leg er 1 à 2 sneetjes cake op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Quintine